Venter sin 100.kamp som PL-manager

Denne helgen kommer Manchester United på besøk til Lancashire i det som blir Sean Dyches 100.kamp som Premier League-manager og det er regnes med hyggelig stemning på et utsolgt Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

I slutten av oktober var det femårs jubileum som Burnley-sjef for Sean Dyche og nå venter hans 100.kamp som manager for samme lag. Det betyr at Dyche nå er den manageren som har sittet nest lengst som manager i sin klubb i Premier League – «kun» forbigått av Arsene Wenger.

– Jeg er begeistret for det og spesielt over det at dette er en del av Burnley FC, forklarte sjefen. Vi har ledet en som gruppe, gjennom to styreformenn og nå en syreformann, Mike (Garlick), styret, to administrative ledere, staben og spillerne. De har alle gjort sitt til med å komme hit vi er nå. Det er ikke enkelt å være i Premier League og ihvertfall ikke å ha 100 kamper. Jeg er veldig glad på vegne av alle. 

Foto: BurnleyFC.com

– Å vinne i Premier League er en herlig ting fordi det ikke er enkelt og vinner man kamper mot de virkelig store lagene, så er det så klart en fjær i hatten, ikke bare for meg som manager, men spillergruppen og fansen nyter det. Men man kan ikke gå inn i en kamp og håpe på det, man må gå inn i enhver kamp og prestere og ville inne, uavhengig av hvem man møter.

 

– En formkurve kan raskt snu seg og det må navigeres. Dette er den første perioden (i formfall) vi har hatt og ser man på alle samtlige klubbene, bortsett fra topp-seksklubbene så har alle hatt slike perioder. Noen av de som ligger lenger nede på tabellen har hatt tre eller fire slike perioder, så vanskelig er det i Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com

– Å tro at vi ikke kom til å få det i løpet av en sesong er høyt usannsynlig. Man må beskytte seg mot det og man vil ha en flyt der man sikrer gode resultater hele tiden, men det er vanskelig i Premier League og det er derfor jeg prøver å se gjennom det og sier at alt må settes i perspektiv. 

– Man får skader og karantener, motstanderen og så har man dommeravgjørelsene, man må ta alt det i en og samme gryte og så se helheten. Det betyr ikke at man må akseptere de, men det viser et større bilde. Marginene er så små og det nevnte jeg da vi hadde en god periode, men selv om vi er på motsatt side for øyeblikket så vil vi snu det. 

The Clarets må klare seg uten flere spillere mote Manchester United; Chris Wood, Jonathan Walters og Stephen Ward er ute. Robbie Brady er langtidsskadd, mens Charlie Taylor pådro seg en smell i ribbeina og er et ørlite spørsmålstegn. Scott Arfield som sto over de to forrige kampene er klar igjen.