– Vi må gjøre noe

Sjefen innrømmer at the Clarets gjorde ting mer komplisert for seg selv etter deres andre strake tap og med en viktig kamp førstkommende helg mot serielederne Cardiff, må ting skje. 

Foto: Burnleyfc.no
Foto: Burnleyfc.no

Burnleys Charlie Austin måtte se kampen fra sykesengen etter å ha operert blindtarmen på mandag, mens Leeds’ Rudolph Austin sørget for kampens eneste mål på Elland Road. Kommende helt er det Cardiff som må overvinnes, noe som kan bli utfordrende når toppscorer Charlie Austin ikke blir å spille. 

Sjefen appellerer til spillergruppen og ber dem om å brette opp ermene.

Jeg er ikke naiv, vi titter over skulderen fordi vi begynner å bli dratt nedover, poengterte sjefen. Vi burde ikke være her, men vi er det så jeg si til spillerne at vi må ta ansvar – de begynner å føle seg litt anspent, men jeg ber dem om å ta det med ro.

Vi trenger å gi alt i kamper, som vi gjorde mot Bristol City et par kamper siden, men vi må gjenfinne den skarpheten fordi Cardiff kommer på besøk og de er ikke bare å overkjøre – selv om de rykket opp. Jeg vet ikke hva vi trenger og måten det hele utarter seg for øyeblikket er villt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Men vi må gjøre tilstrekkelig og vi må gjøre oss fortjent til alt vi mottar og det starter med lørdag. Jeg vil påstå at sesongen er over, Charlie kom inn på mandag og sa han ikke følte seg vel, men så har vi hatt et par tilbakeslag med virus den siste tiden.

Vi trodde det var det til å begynne med, men senere på dagen følte han seg fortsatt ikke bra så han ble sendt avgårde for blodprøver som viste at blindtarmen var problemet. De håndterte det raskt, men rehabiliteringen vil ta fire eller fem uker så dessverre er sesongen hans over.

Det er en flott mulighet for andre å ta steget opp, når han var ute midtveis i sesongen vant vi fire eller fem kamper, så vi trenger ikke å bekymre oss for fraværet hans. Vi tenger å gjøre det bedre enn vi gjorde i går, det er sikkert.

Jeg er veldig skuffet over vår egen prestajon. Nivåene våre har vært stabile, men dette var ikke bra nok. De var det bedre laget, men tro meg – jeg har sett dem spille den siste tiden og de har ikke spilt slik. Vi hadde en liten maraton mot slutten, men innen da var skaden allerede gjort.

Det var en åpen kamp og vi ga bort ballen alt for lett. Kommer man til stedet som dette, så må man holde på ballen, men det var ikke nok bevegelse fra oss. Så fort man ligger under, må man finne en måte å sikre seg ballen på og gjorde ikke det før det siste kvarteret.

Jeg er veldig skuffet fordi jeg følte vi kunne komme hit og utrette noe. Man kan ikke komme til et sted som dette og slippe opp trykket mot et lag som har ansatt en ny manager og som vil utrette noe, poengterte sjefen.