Vi ser fram mot Arsenal-kampen

Burnley er for alvor med i toppkampen i Championship, og forhåpentligvis får vi se Premier League-fotball igjen på Turf Moor allerede neste sesong. Fjerderundekampen borte mot Arsenal kommer til å gi oss en forsmak på hva som venter, og hos bet365 kan du informere deg mer om siste nytt fra den engelske toppdivisjonen og de seneste fotball odds.  Oppgjøret mot Arsenal kommer garantert til å bli et av sesongens tøffeste, men spillerne har ingenting å tape, og det er fullt mulig å få med seg et resultat hvis de bare senker skuldrene.

Er kampen distraherende?

Det blir feil å påstå at kampen er distraherende, men et cupeventyr kommer garantert til å virke forstyrrende i opprykkskampen. Middlesbrough og Derby virker som de to klart sterkeste lagene i divisjonen, men mye kan endre seg fram mot våren. Det er allikevel å håpe at Sean Dyche stiller med det sterkeste mannskapet. Arsenal har vunnet FA-cupen to år på rad, og det ligger i kortene at de snart går på en smell i turneringen. The Gunners er i tillegg opptatt med Premier League, og ser også fram mot sluttspillet i Mesterligaen.

Stiller Arsenal sitt sterkeste mannskap?

Mye avhenger selvsagt av hvilket lag Arsène Wenger bestemmer seg for å sende utpå. I år har Arsenal en unik mulighet til å vinne ligaen for første gang siden 2004, og forhåpentligvis blir de 11 som spiller valgt deretter.  Man skal allikevel være forsiktig med å si at dette er en fordel, ettersom det er sannsynlig at de mer etablerte spillerne tar noe lettere på Burnley enn spillere som ser på kampen som en god mulighet til å komme i betraktning til en plass i startelleveren i ligakampene.

Burnley er ikke noe stort cuplag

Som de fleste leserne sikkert vet, har Burnley kun vunnet FA-cupen én gang, og det var helt tilbake i 1914. De siste 30 årene står klubben med 31-20-28 og målforskjell på 121-113 på kampene sine i FA-cupen. Statistikken på bortebane er noe mørkere med 13-9-21. Vi må helt tilbake til 2010/11-sesongen for å finne sist gang klubben kom seg forbi 4. runde.  Den gang ble det stortap 1-5 mot West Ham i London i åttedelsfinalen. Det er også verdt å merke seg at Burnley møtte Arsenal borte i 5. runde i 2008-09-sesongen, en kamp som endte med et nederlag på 0-3. De fleste forståsegpåere forventer nok et lignende resultat på lørdag, og det er derfor bare å gå ut på banen og prøve å skape en stor overraskelse. Burnley har ikke vunnet en bortekamp i FA-cupen i London i moderne tid, og det er derfor på tide å snu denne trenden på Emirates.

Bilde: bluebirdwfc
Sean Dyche går forhåpentligvis for seier på Emirates. Bilde: bluebirdwfc

Mulige kamputfall

De fleste gamblere går nok for en H med handicap i dette oppgjøret. Vi må nok være ærlige å si at dette er et realistisk resultat, men cupkamper mellom lag fra Premier League og Championship pleier å bli jevne. Et drømmescenario er at det er uavgjort med kort tid igjen. Arsenal har på ingen måte lyst på noen omkamp, og forhåpentligvis sender de alle mann i angrep på jakt etter seiersmålet. Dette kan gi rom for kontringer, og bør være noe å tenke på for de som driver med live-betting …