Vokes ser fram til gjenforeningen

Sam Vokes pressekonferanseThe Clarets’ Sam Vokes ser fram til det kommende storoppgjøret til helgen, der Brighton tar imot Burnley på The Amex Stadium. Begge lag har ambisjoner om å stadfeste den siste Play-Off-plassen og for Sam blir det en gjenforening med en tidligere arbeidsgiver han var på lån hos, men målet er selvfølgelig tre poeng til Lancashire-laget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vokes har vist seg å være en joker for Sean Dyche denne sesong med flere viktige innhopp og ikke mist flere gode oppvisninger i Charlie Austins fravær. Spissen ankom Burnley på permanent basis i sommer etter å ha overbevist daværende manager Eddie Howe under et låneopphold forrige sesong, men det er ikke bare hos the Clarets han var det året.

Forrige sesong bød også på et opphold hos Gus Poyets Brighton & Hove og det er nettopp denne erfaringen spissen ønsker å benytte seg av til lørdagens storkamp, godt hjulpet av en fin form for klubb og landslag.

– Det var bra for meg å komme meg ut på lån og spille noen kamper for Brighton, sa Vokes. Det var en annerledes fotball enn den jeg er vant med, men de har et godt lag og det er et fint sted å spille så jeg kommer til å bruke min kunnskap i den kampen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De har en flott stadion og en god stemning, så vi håper å kunne få samme resultat som ifjor. Jeg fikk selvtillit fra de målene (mot Stoke, red.adm) og jeg håper å kunne bygge på det – vi har mange kamper som venter og lørdag blir en tøff kamp.

– Det er mange lag som er rundt Play-Off og vi spiller mange av dem i de kommende kampene. Det er trangt der oppe og vi har fortsatt en god sjanse, men hvis vi klarer å jobbe for nok et godt resultat til helgen, så vil det helt klart hjelpe oss.

– Håpet er å dra dit, gjøre en innsats og komme ut av det med et godt resultat – det vil bli et løft for guttene med den hektiske perioden som venter, avsluttet spissen.