Ydmyket hjemme

(Burnley 0-4 Reading): Det var på ingen måte en god dag for the Clarets. Tross utallige forsøk klarte de aldri å bryte gjennom det kompakte Reading-forsvaret og måtte forlate Turf Moor med et 4-0 tap foran tilreisende- og skuffende hjemmefans.

Kampens første mål var at det kontroversielle slaget, Leon Cort feller Long rundt feltet etter 7 minutter – dommeren er bestemt og peker på krittmerket til store protester var Burnley-spillerne. Cort blir tildelt gult kort, mens Leon setter inn straffen selv og sender Reading i føringen.

Hjemmelaget skulle ikke la seg prikke på og den neste tiden fram til pause var det hovedsakelig Burnley som styrte kampen og dominerte på sjanser med Eagels, Rodriguez, Elliott og Iwelumo. Dommeren skulle igjen vise seg på sine kontroversielle sider når Chris Iwelumo ble dratt ned i feltet på motsatt banehalvdel etter 38 minutter, men Nigel Mills lot seg ikke overbevise.

Etter sidebytte var Reading de første til å prøve ut Brian Jensen i mål, før Eagles tok over og skapte fantastiske sjanser fram til timen spilt. Etter 64 minutter blir gjestene tildelt frispark fra farlig posisjon utenfor 16-meteren som McAnuff sender i buret etter at kula først traff stanga. Et slag i ansiktet for hjemmelaget.

Det skulle ikke mer enn tre minutter til, før dommer Mills atter en gang fikk en «vi-liker-deg-ikke»-stjerne i boka hos Claret-fansen. Leon Cort feller en Reading-spiller på løp og det andre gule tildeles. Rødt.

Burnley mistet litt av motet og drivkraften og lot Reading slippe mer til. Jensen i buret gjorde en formidabel jobb og avverget flere 100%-sjanser. Mot slutten av kampen, når det meste av håper hadde svunnet bort, dukker innbytter Antonio opp og nikker inn et innlegg sendt av Long i det 86.minutt, 0-3. Gjestene skulle ikke gi seg der, for fire minutter senere lurer Church offside-fellen og lurer inn 0-4, i det som kan kalles for en miserabel aften for de lilla- og lyseblå.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Cort, Bikey, Marney (Wallace 65), Elliott, Rodriguez, Iwelumo, Eagles.
Innbyttere: Alexander, Duff, Paterson, Easton, Thompson, Grant.
Gule kort: Cort 7, Cork 85
Røde kort: Cort 67

Reading: Fererici, Griffin, Karacan (Church), Mills, Tabb (Antonio 82), Long, McAnuff, Khizanishvili, Robson-Kanu, Howard, Harte.

Innbyttere: Hunt, Cummings, Pearce, McCarthy

Gule kort: McAnuff 66

Tilskuere: 14.895