Videre i Carling Cup

(Morecambe 1-3 Burnley): Hjemmelaget fikk en tidlig ledelse etter 12 minutter, men the Clarets reiste seg og vant overbevisende med en solid 3-1 seier over League One-laget. Burnley sikret seg dermed videre avansement i Carling Cup.

Brian Laws gjorde ikke mindre enn ni bytter fra helgens kamp mot Leicester og blant annet fikk keeper Lee Grant omsider sin debut. Kampen startet kjedelig, men hjemmelaget fikk noe å juble over etter 12 minutter når Jevons lurte Duff i feltet og satt inn kampens første mål.

The Clarets startet hevntokten med flere forsøk uten hell, fram til Chris Eagles dukket opp ved halvtimen. Leiesoldat Jack Corks flotte pasning havnet hos Steven Thompson som sendte videre til playmakeren – vingen gjorde ingen feil og utlignet til 1-1 etter 30 minutter. Lancashire-laget forsatte presset fram mot pause uten hell og resultatet sto til sidebytte.

Etter sidebytte, rettere sagt i det 61.minutt er igjen Eagles involvert. Playmakeren mottar en fantastisk ball av Easton, men blir klippet ned i feltet – dommeren ser situasjonen, blåser og peker på krittmerket. Steven Thompson med straffen i Graham Alexanders fravær, gjør ingen feil og sender Burnley i ledelsen, 2-1. Gjestene fortsatte kjøret mot Morecambe-buret og etter noen bytter og flere sjanser dukket innbytter Kevin McDonald opp etter 84 minutter og punkterte kampen med 3-1 – stillingen sto til fløyteblåsen.

Burnley: Grant, Eckerlsy (McDonald 67), Cort, Carlisle, Easton, Edgar, Cork, Eagels, Rodriguez (Fletcher 90), Thompson, Elliott.

Innbyttere: Iwelumo, Paterson, Wallace, Jensen

Morecambe: Roach, Moss (Mullin 72), McCready, Parrish, Wilson, Scott, Stanley (Drummond 81), Flemming (Hunter 80), Duffy, Jevons, Shuker.

Innbyttere: Bentley, Haining, Walker, Spencer

Dommer: G. Salisbury