Burnley FC Norge
16jan/113

Offisielt: Eddie Howe ny manager

Eddie Howe og Jason Tindall

Etter dager med spekulasjoner og rykter, fikk Burnley-fansen omsider vite at Eddie Howe var den mest aktuelle som lagets nye trener. Like før helgen kom pressemeldingen; Bournemouth hadde godtatt forespørselen om tillatelse til å snakke med Eddie Howe og hans ass. Jason Tindall og kun formaliteter gjensto. Nå er det offisielt: Eddie Howe og Jason Tindall er Burnleys nye manager-duo.

Crystal Palace og Charlton prøvde å hente trener-duoen, uten hell - så prøvde Burnley seg og etter å ha fått gjennomslag for kompensasjonskravet (som anslås å ligge på £300.000), reiste den unge duoen Howe og Tindall til Turf Moor for å fullføre sine personlige vilkår. Begge var å se på tribunene under Burnley 0-0 kamp mot QPR, lørdag og har skrevet under en 3- og et halvt år lang kontrakt.

- Dette er en fantastisk klubb og du trengte bare å se på fansen her på lørdag, for å se hvor lidenskapelige de var. Det var bare en fantastisk mulighet for Jason og meg å gå over til en står stor, ambisiøs og progressiv klubb og vi er henrykt, sier Howe til klubbens offisielle nettside, vi hadde en flott tid i Bournemouth og det måtte en spesiell klubb til for å få oss til å bytte beite på grunn av den fantastiske suksessen vi hadde der de siste to årene. Vi følte at Burnley var den klubben og vi var klare til å ta den store utfordringen, og det er en vi gleder oss til. Laget er i en god posisjon på tabellen, men det er fortsatt en lang vei å gå og forhåpentligvis får vi en god start og så får vi se hvor det tar oss, forteller den ferske manageren.

Howes høyre hånd, Jason Tindall forteller det samme som den kommende manageren sa i et intervju nylig, at det har uten tvil vært en vanskelig avgjørelse, men at det var en mulighet de ikke kunne la seile forbi.

- Vi har gått i oss selv, tenkt mye og dette har nok vært en av de vanskeligste avgjørelsene vi har måttet ta i våre fotballkarrierer, uttalte Tindall, det har vært trist, det er vanskelig å flytte på seg, men fotball er en rar sport og kaster deg ut i ting når du minst venter det - det var en mulighet vi følte ville være en fremgang i våre manager-karrierer og det var grunnen, intet mer.

Eddie Howe (Edward John Frank Howe) har fortid som forsvarer og tilbrakte mesteparten av sin karriere i Bournemouth. Han startet hos the Cherries i 1994, hvor 2002-04 var to av hans mer skuffende sesonger i henholdsvis Portsmouth og Swindon (lån) grunnet kneskade. I 2004 returnerte Howe til moderklubben og avsluttet spiller karrieren der i 2007. Hans første trener-oppdrag var som spillende-trener i 2006 med ansvar for reservelaget og ble ansatt som manager 19.januar 2009.

Unge Howe fikk sitt aller første Football League-mål, ironisk nok, mot Burnley på Turf Moor.

I sin første sesong som manager, reddet han klubben fra nedrykk og sesongen etter rykket Bournemouth opp til League One etter å blant annet ha slått en klubbrekord ved å vinne åtte av ni kamper i november 2008. Duen har iløpet av sine 100 kamper vunnet 51 av dem (18 u, 31 t), med 152 scorede mål å vise til og 103 innslupne.

Det er allerede bekreftet at Stuart Gray, som har vikariert som manager den sisten tiden kommer til å forsette som førstelags trener og det ryktes at Marc Pugh er en av spillerne som tar følge med Howe til Burnley, som ironisk nok er hans moderklubb. Foruten Pugh, ryktes også Swindons mål-maskin Charlie Austin inn Turf Moors porter. 21-åringen har nettet 37 mål på 63 kamper for League One -laget, hvor 31 av dem har kommet i ligaen.

Forfatter Simon Rønneberg

Kommentarer (3) Trackbacks (0)
  1. Kanskje det blir litt mer orden på Burnley nå. Det skal jo finnes nok av kvalitet i laget, så gjenstår det jo å se om Howe er den rette mannen. Alltid spennende med unge managere som tar steget opp.

    Seks poeng bak playoff, det er langt fra umulig. Få litt orden på borteformen, så kan det fort bli en spennende vår på Turf Moor.

    For øvrig må jeg si bra jobbet med siden her. Det er godt å se at noen holder på etter at NorskeFans ble lagt ned.

  2. Ja, det hadde vært gøy om Howe hadde klart å få skikk på laget, for de har potensialet til å bli bedre enn det de viser de er nå. Har tro på Howe, må innrømme det og håper styret gir han mer enn ett år å vise seg fram på – ikke sikkert han får dem opp til PL på en sesong.

    Takk for tilbakemelding, hr. Myhre – gleder meg at gamle kjente stikker innom og gir lyd fra seg. Gikk med en drøm om å lage denne siden lenge og omsider ble drømmen oppfylt. Ikke helt ferdig enda, men jobber med saken 🙂


Legg inn en kommentar

Ingen trackbacks ennå.

eXTReMe Tracker