Velkommen Howe

Unge Eddie Howe ble presentert som ny Burnley-manager og tar med seg sin trofaste partner, Jason Tindall som assistent. Fra klubbens hold ble det holdt en pressekonferanse hvor eier og styreformann ønsker den unge duoen velkommen til Turf Moor, roser dem og spår en lys fremtiden. 

Styreformann Barry Kilby var henrykt over å kunne forankre en nødvendig forandring på Turf Moor når han ønsket klubbens nye manager, Eddie Howe velkommen ombord. Den tidligere AFC Bournemouth-manageren skrev inder en tre- og et halvt års kontrakt med Lancashire-klubben og Kilby håper at 33-åringen vil bringe et ungdommelig preg hos the Clarets i det han beskriver som «en ny og modig verden».

Foto: burnleyfootballclub.com
Barry Kilby og Brendan Flood

Jeg er henrykt over å kunne ønske Eddie velkommen til Turf Moor, det er klart at det er en ny og modig verden og vi har bevisst gått etter en ny generasjon som skal styre roret, forklarer Kilby, vi ble veldig imponert over Eddie og hans lag og vi har sett hva slags utrolig jobb han fikk til i Bournemouth.

– Med enhver ansettelse følger et visst sjansespill, men vi føler at vi er villige til å ta den sjansen for å bringe klubben fremover. Vi kommer til å gi ungdommen styringen og håper at det reflekterer klubben med ny holdning, vi ser fram til det Eddie kommer til å bygge og stemple klubben som , og har har en forandring i vente, sier en rosende Kilby.

Burnleys største aksjonær- og høvding, Brendan Flood, la til:

–  Eddie var en svært ettertraktet og er høyt verdsatt i spillet, så vi føler at vi har gjort godt ved å tiltrekke han til oss, forteller Flood, det faktum at Eddie kom opp nord viser hans engasjement i det han føler kan være en flott karriere for han og hans lag.

– De har veldig innovative ideer og de kommer til å jobbe annerledes i spiller rekrutterings-miljøet, noe som åpner helt andre muligheter for oss som fotball klubb. Han passer utmerket til vår visjon angående ungdomspolitikk og henting av bedre spillere i 16-20-kategorien.

– Vi føler han forstår det markedet godt og kommer til å gjøre en utmerket jobb for oss her. Forhåpentligvis klarer vi å hente det beste ut av Eddie slik at han kan tilføye verdi til klubben i det lange løp – i det korte løp, gjelder det å vinne kamper og han er en vinner. Han har vist det og vi gir oss selv en god sjanse til å komme oss tilbake til Play-Off og oppnå våre mål for sesongen, avslutter Flood.

En annen annen «nyansatt» hos Burnley er John Banaszkiewicz, eller John B, som han også kalles;

Vi vurderte mange streke søknader i løpet av prosessen og det kom alltid til å være vrient å finne den beste kandidaten som kan kan hjelpe oss å oppnå vår ambisjon om opprykk. Det har vært en interessant læringskurve, spesielt for meg, men vi klarte til slutt å hente Eddie fra Bournemouth til Burnley! Jeg er henrykt over at Eddie ble med oss, han har en ypperlig statistikk å vise til med en 50,5% seiersmargin på 101 kamper, selv om han måtte selge mange av sine beste spillere, mens den gjennomsnittelige manageren i Championship ligger fortiden på 41%, derfor er vi sikre på at Eddie kan gjøre en utmerket jobb for oss, avsluttet John B.

Hovedpersonen selv uttalte følgende på pressekonferansen.

– Vi vet at dette er en stor utfordring og en flott mulighet vi er fast bestemt på å få til, uttaler den ferske manageren, vi har hatt et flott eventyr så langt og håper det kan fortsette her. Det var en virkelig stor avgjørelse å dra og det kunne kun vært for en klubb jeg føler har ambisjoner og denne har det.

– Vi ønsker å gjøre ting på vår måte og gjøre de nødvendige endringene, men vi mener at dette er en klubb som kan måle seg med våre ambisjoner og kan ta oss fremover.

– Jeg tror ikke det er så mange negative aspekter ved denne jobben, supporterne og spillerne er veldig viktige i klubben og jeg tror de er her allerede og med et par små vendinger kan vi bygge et virkelig suksessrikt lag, du trente bare å se på stadionen på lørdag og se fansen entusiasme og lidenskap for klubben. Det er en stor historie ved denne klubben og styret har vært fantastiske med oss, samtidig som det befinner seg et talentfullt lag her, blander man alt dette sammen, er dette en flott mulighet.

Pressekonferansen ble holdt etter å ha holdt sin første trening med spillergruppen på Gawthorpe og etter å ha sett de lilla- og lyseblå spille uavgjort mot QPR i helgen, ser manageren fram til muligheten å forme laget.

Det er en veldig talentfull spillergruppe med veldig talentfulle spillere, det så vi på trening idag og under lørdagens kamp mot et godt QPR-lag, sier Howe. Dagens trening var bra og vi er lystne på den første kampen og starte fortest mulig, vi ønsker å ha suksess her. Vi setter oss ikke mål, fordi jeg tror det kan være en farlig ting å gjøre, vi ser fram til vår første kamp, hvor vi skal prøve å vinne, så tar vi det derfra.

– Vi må se på laget og se hva vi trenger. Det er ikke noe hensikt å ta avgjørelser der de ikke er nødvendige, så først må vi se på helheten og når det er gjort er jeg sikker på at styret vil støtte oss. Vi kommer til å alle en sjanse til å vise hva dem kan og vi må ta en kjapp avgjørelse og prøve å ta laget fremover, forklarer Howe.

Førstemann som blir med Howe & Tindall over til Turf Moor er fitness- og kondisjons-trener,  Jonathan Dazell. Tom Little, som ble hentet av Brian Laws og som har innehatt stillingen de siste 12 månedene, forlater klubben.