13 arrestert etter Port Vale-kampen

Lørdagens FA cup-oppgjør mot Port Vale, hvor hjemmelaget Burnley vant 4-2, bød på diverse lumskheter med arrestasjon til følge. Flesteparten av disse tilhørte bortefansen, som stilte opp med rundt 1/4 av de nesten 9.500 som var på tribunene.

Politiet får ros for sin innsats og får deres måte å håndtere «problematiske fans» – 13 arrestasjoner ble gjort både under- og etter kampen hvor Burnley vant 4-2. The Valitans-fansen ble plassert på Cricket Field-delen av Turf Moor og mesteparten av arrestasjonene skyldes alkohol. Politisjefen Jeff Brown, som var ansvarlig for å opprettholde ro og orden fikk hjelp av sine kollegaer fra Staffordshire Police, var fornøyd med hvordan deres oppgave ble utført.

Standarden som ble opprettholdt og oppnådd av mine betjenter under kampen var utmerket, med håndteringen av mange problematiske fans, Port Vale stilte opp med 2.500 høyrøstede fans og de fleste av disse oppførte seg, men vi hadde tydelige problemer med alkoholforbruk og vi måtte kontrollere disse individene, forteller Brown.

Bortefansen reiste med over 40 busser- og minibusser og politiet var tilstede til alle bussene hadde returnert, samt hadde et helikopter tilgjengelig hvis det skulle være behov for det.