Oppdatering av managerjakten

Burnley jakter en erstatter for Brian Laws og skal etter det styreformann Barry Kilby fortalte seks navn på lista – kun en av dem har blitt bekreftet, resten er kun rykter. Her er en oppdatering på ryktene.

Steve Clarke, den tidligere assistent manageren til Carlo Ancelotti i Chelsea var ryktet inn som Burnley-sjef og var i topp-fem sjiktet, men takket ja til en førstelags-trenerstilling under Kenny Daglish i Liverpool.

På Vicarage Road sitter en mann ved navn Malky Mackay ved Watford-roret, hvor klubben heller ikke her helt villig til å la sin manager gå.  Styreformann, Julian Winter svarte kortfattet, lett forståelig og avkreftende på ryktene om deres manager var på vei bort;

Vi har ikke fått noen formell forespørsel fra noen klubber, og hadde vi fått det, ville vi avslått det, slår Winter fast.

The Clarets prøvde som kjent å kontakte Norwich forrige uke med ønske om å snakke med deres manager, Paul Lambert. Norwich-høvding David McNally, gikk hardt ut mot Burnley for deres fremgangsmåte;

– Jeg ble informert i forveien av Joe Ferrari, vår media ansvarlig, at Burnley av en eller bisarr og veldig forklaringsvanskelig grunn publiserte på deres hjemmeside at de hadde forespurt seg om tillatelse til å snakke med Paul om deres ledige stilling, så det var veldig uvant, uventet og jeg må legge til uprofesjonelt av dem, poengterer McNally og fortsetter;

Det betydde at vi måtte gå ut og si at vi kom til å gjøre det som var i vår makt at Paul fortsatt forble manager for Nowrich City, og på ingen måte skulle til Burnley – det var utelukket.

– Han er veldig tilfreds her som han sa på pressekonferansen og at de få linjene klubben kom ut med, noe du vil høre hvis du lytter til opptaket, poengterer nettopp det. Han ville bruke de 15-20 minuttene av pressekonferansen til å snakke om alt rundt Leyton Orient-kampen og det var en viktig kamp hvor fokuset måtte rettes dithen og ikke rundt unødvendige spekulasjoner om en overgang til en klubb han ikke ønsker å dra til – og riktig gjorde han, avslutter Norwich-sjefen.

Men ikke alle nyheter trenger å være pessimistiske; et navn som virker å være stadig mer sikkert på den listen er Eddie Howe. 33-åringen har gjort underverker med Bournemouth hvor laget ligger på en sterk 2.plass i League One etter deres fantastiske 3-0 sier over Plymouth lørdag. På pressekonferansen etter kampen, uttalte han noe kryptisk, følgende:

Eddie Howe

Jeg har et veldig, veldig vanskelig valg å ta. Denne klubben, fansen og spillerne betyr så mye for meg. Jeg må ta en avgjørelse i løpet av de neste par dagene – en jeg vet jeg må ta. Det kommer definitivt ikke til å være lett og jeg vil være ærlig med alle, jeg må kjempe med meg selv og ta den avgjørelsen som er riktig for alle.

– Fansen idag  var helt fenomenale for meg og for spillerne. Jeg kan ikke takke dem noe for alt det de har gjort for meg, skryter Howe på et merkelig vis og prøver å betrygge; Det betyr ikke at jeg drar, men vil takke for idag, det betyr så mye for meg og for familien min som var her. Det kommer til å være en dag som kommer til å leve i mitt minne, uansett hva som enn måtte hende, avslutter 33-åringen.

Howe er en ettertraktet mann, Charlton, Crystal Palace, Southampton og Burnley ryktes alle å være på jakt etter trener-talentes underskrift.