Neste: Southampton

Sesongstart er like rundt hjørnet i Premier Leauge.
I den anledning møter the Clarets et Southampton som spås en tøff sesong.

Etter et sterkt 0-0-resultat borte i Europa League skal Burnley bryne seg på the Saints borte. Et oppgjør som i Premier League har gitt bortelaget store problemer, frem til i fjor, hvor en Sam Vokes-scoring sendte the Clarets et steg nærmere spill utenfor England denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

For fjorårets sjuende beste lag er storscoreren Chris Wood usikker på grunn av en infeksjon. Brady, Defour og Pope er det derimot ingen sjanse for å få se, mens Heaton antagelig må stå over.

For hjemmelaget er Yoshida ute med skade, mens Cedric skal gjennom en sen test for å se om han kan spille.

Tidligere i uken ble det klart at Danny Ings har signert på lån for sørkyst-klubben med opsjon på kjøp. Dermed kan Ben Mee og resten av forsvarsrekka måtte bryne seg på to kjenninger på topp hos Soton, som også har Charlie Austin i laget fra før av. Dette er ikke de eneste spissene som har satt sine ben i begge klubber. Sam Vokes er nemlig født i Southampton, og Jay Rodriguez har fått landskamp da han putta på løpende bånd for the Saints.

Det siste oppgjøret mellom lagene endte 1-1 på Turf Moor. Der tok Burnley ledelsen et stykke ut i andre omgang da Ashley Barnes kriget ballen i mål. Men på overtid svarte de røde og hvite ved Gabbiadini kontroversielt vis da dommeren brøyt Burnley og satte igang angrepet til Southampton. Denne kampen var forøvrig den siste i en lang rekke uten seier. I kampen etter ble rekken brutt ved en snuoperasjon mot Big Sams Everton.

Det er bare å se frem til en kamp mellom to lag som ikke kommer til å kaste alle mann i angrep, da de scora henholdsvis 36 og 37 mål iløpet av siste sesong.