Målløst i Istanbul

(Istanbul Basaksehir 0-0 Burnley): Sean Dyches taktikk fungerte til punkt og prikke; parkere bussen og ta igjen på Turf Moor. Det var en tam kamp der hjemmelaget slet med å bryte ned et godt organisert Burnley-forsvar som følgelig endte målløst.

Sean Dyche gjorde flere endringer til det første oppgjøret mot Istanbul Basaksehir, der Joe Hart fikk sin debut, mens det ble en gjenforening med Bardsley, Taylor og Walters.

Det startet rolig i Tyrkia og det tok lang tid før noen av lagene klarte å skape en sjanse. Etter 23 minutter kom kampens første mulighet og var signert Edin Visca som sendte skuddet til himmels, mens Johan Berg Gudmundsson (32′) skapte Burnleys første mulighet etter halvtimen. Joe Hart i mål viste fram sine ferdigheter og avverget et par Basaksehir-hjørnespark – det var fint å se Hart vise hva han er god for.

Men fram til pause var det ikke så veldig mye spennende som skjedde bortsett fra noen halvsjanser avverget av godt organisert forsvar og en profesjonell foul på Ashley Barnes et halvt minutt ut i første tilleggsminutt. Lagene fikk til pause uten verdig avslutning. Dermed ble det målløst til pause.

Annen omgang startet med et par dueller og forble egentlig tam fram til innbytter Jojic (61′) skapte omgangens første sjanse ved å sende kula i sideveggen. Istanbul Basaksehir befant seg mye på Burnleys banehalvdel, men klarte ikke å skape noe. De fikk et par hjørnespark som the Clarets enkelt fikk ryddet opp, men med litt under kvarteret igjen av kampen valgte sjefen å sende hurtigtoget Aaron Lennon utpå.

Hjemmelaget slet med å bryte ned et godt organisert Clarets-forsvar. Visca (85′) prøvde på et skudd, men overbeviste ingen og klokken tikket mot fulltid. Burnley virket å ha kommet med en klar plan om å parkere bussen og satse på hjemmekampen. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse ble det gult kort til da Costa etterfulgt av kort til Lennon.

I det dommeren blåste av en tam kamp, kunne man konstatere at taktikken med å parkere bussen og ta igjen på Turf Moor fungerte til punkt og prikke.

Istanbul Basaksehir: Günok, Caicara, Clichy, da Costa, Epureanum, Emre, Visca, Tekdemir, Elia (Frei 84), Bajic (Napoleoni 89), Kahveci (Jojic 59)
Innbyttere: Babacan, Attamah, Ucar, Inler
Gule kort: da Costa 90+1

Burnley: Hart, Bardsley, Taylor, Tarkowski, Mee, Cork, Walters, Westwood, Gudmundsson (Vokes 62), Barnes (Lennon 77), Hendrick
Innbyttere: Legzdins, Gibson, Long, Lowton, Ward
Gule kort: Barnes 48, Hart 68, Lennon 90+2