Ade: – Fornuftig av Jay å bli

Tidligere Clarets-spiss og mentor for Jay Rodriguez, Ade Akinbiyi forteller i et intervju at det var fornuftig av Jay-Rod å bli værende i klubben etter å ha blitt tildelt trøye nummer ni.

Veteranen nevner samtidig at klubben kommer til å få det vanskelig med å holde på angriperen til neste år – gitt at formkurven fortsetter i takt med målene. 

22-åringen var ønsket av pengesterke Southampton som kom med to bud og som visstnok nærmet seg £5m, samtidig som Ipswich Town også kom med en forespørsel – begge ble pent avvist. Veteranen Akinbiyi røper at han er lettet over at spissen ble i barndomsklubben, fremfor å bytte arbeidsgiver.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg visste at det var noen klubben som forhørte seg om han. Southampton og Ipswich var veldig interesserte i ham, men det beste for han var å bli i Burnley, 100%. Det er det beste for hans utvikling, fortalte Burnleys tidligere nummer ni. Enhver spiss ønsker å bære nummer ni eller ti-trøya og han lever på det, og dette året – gitt at alt går bra – så kommer han til å lage et navn av seg, det er jeg sikker på.

Han må bevise seg selv, score flere mål og fortsette å spille fotball jevnlig, ved å gjøre det kommer han kun til å bli bedre. Han er større og sterkere for hver dag som går og flere lag holder han under kontinuerlig oppsyn, samtidig som han er engelsk, noe mange managere er på utkikk etter. Til neste år kan det bli vanskelig å holde på han, men for nå føler jeg at det beste for han og klubben er at han blir her. 

And Akinbiyi som tilbrakte tre år på Turf Moor i løpet av to opphold, forteller at han ser fram til å se samarbeidet mellom Rodriguez og Austin sprudle ytterligere. Duoen har fem mål hver seg på sesongens første seks kamper og veteranen er sikker på at det er mer å hente.

foto: Burnleyfootballclub.com

Det er skuffende at Pato ble skadet, men Jay har en ny parter og de har funnet tonen ganske bra. Det er bra for Charlie sin del at han har begynt å score mål, som Jay kan føye til, sa 36-åringen som refererer til Gifton Noel Williams, som i sin tid var Ade’s partner på topp.

– Han la opp baller til meg og bidro til alle mine mål, hvis man jobber hardt på treningene  vil man automatisk lære hverandre å kjenne og det tas med i kampene – man utvikler en slags telepati jo mer man spiller sammen.

Klarer man å opprettholde et godt forhold utenfor banen er det bra, som med meg og Gifton – jeg ser at Jay og Charlie ser ut til å gjøre det også. Det er viktig at hele laget kommer godt overens og at det er en god lagånd i Burnley, manageren har fått inn sine nye spillere, strukturerer det hele, men laget trenger tid for at alt skal falle på plass.

De har et ungt lag der nå, men jeg føler fortsatt at erfaring er viktig. Spillere som Brian Jensen kan bringe akkurat det og lede dem fra de bakre rekker. De gjorde det bra mot Derby og snart vil alt falle på plass for dem, men det kan nok ta en kamp eller to til før alt klikker riktig og folk må være tålmodige, avsluttet 36-åringen.