Flood: – Jakter en ny Jay-Rod

Operativ direktør, Brendan Flood føler at Burnleys førstelag her mer åpen for ungdom denne sesongen enn forrige i det klubben leter etter den neste Jay Rodriguez. 

De lilla- og lyseblås hovedoppgave i overgangsvindet var å holde på deres talentfulle spiss som var i Southamptons- og Ipswichs søkelys, hvor førstnevnte kom med først et £4.5m, så høynet til £5m. Burnley holdt sitt ord og takket nei til de to budene på angriperen som ble tilbudt sin første proff-kontrakt under Steve Cotterill.

Foto: BurnelyFC.com

Fjorårets toppscorer fikk sin debut under Owen Coyle i 2007, som innbytter i deres hjemmetap mot Bristol City, men ble sendt på lån ut sesongen til Stirling. Sesongen etter ble det 35 kamper for spissen, hovedsakelig som innbytter før han omsider klarte å bryte gjennom på førstelaget forrige sesong. Hans gode prestasjoner belønnet han med U21-spill og en ny kontrakt med Turf Moor-klubben.

Under Howes ledelser har laget gjennomgått drastiske endringer og gjennomsnittsalderen er redusert betraktelig siden forrige sesong og direktør Flood føler dette er en bra tid for klubbens ungdom å vise hva de er gode for.

Foto: BurnleyFC.com

Vi prøver å bane en liten vei for noen av ungdommene, slik at de får muligheten til å vise seg, forteller Flood. Hvis man hele tiden rekrutterer spillere, kan det hindre de unges muligheter – vi har et par spennende unge spillere i klubben og trenger å gi dem en mulighet til å bryte gjennom, slik vi har sett med Jay.

– Det kan vise seg å være mer effektivt enn å hente spillere utenifra. Alex Macdonald har gjort det bra denne sesongen og dette kan være hans gjennombrudds-sesong, slik det var for Jay ifjor. Vi må investere i egen ungdom, gi dem mulighet til å etablere seg og muligens gi dem spilletid, for ting ser lyst ut, avsluttet Brendan Flood.