– All ære til alle

Sean Dyche pressekonferanseEtter to uker med landslagpause var det igjen tid for liga-spill i England der Burnlay pakket kofferten og reiste retning Ipswich med en svak statistikk å vise til. Etter 90 minutter på Portman Road kunne manageren konstatere to ting; Burnleys beste sesongstart siden 1897 og deres første seier siden 1970 og deres andre sammenlagt i Ipswich. Slikt liker sjefen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche har hatt to uker med spillerne, der både hvile, trening og drilling var på agendaen, men det var på tide å brette opp ermene og knyte skolissene når Ipswich skulle gjestes. Det startet tamt og ble ikke alt for spennende på Portman Road med flere halvsjanser og kampens eneste mål kom i det 80. minutt når et Kieran Trippier innlegg havnet hos Scott Arfield som ikke gjorde noen feil og sendte the Clarets i føringen.

Seieren ble deres syvende strake og niende seier av ti mulige, som fikk sjefen til å rose spillerne for deres kollektive innsats.

All ære til alle, sa Dyche. Spillerne satt mye innsats i dagens prestasjon og selv om det var perioder med stille spill, fant vi allikevel midlene til å vinne 1-0 og innenfor det er jeg veldig fornøyd med å ha snudd noe som kunne ha blitt en negativ situasjon. Det var flere som satt spørsmål ved salget av Charlie Austin, så ved midlene våre og alt det der – så jeg er meget fornøyd.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Styret gikk ut og var veldig ærlige og vi gikk ut der vi sa at vi har tro på de vi jobber med. Jeg er vare veldig glad på vegne av spillerne og fansen som har sett forut det.

– Selvsagt havner alt det i skyggen av resultatene, men jeg føler at det er en positiv energi og følelse rundt hele gruppen der alle neser peker i samme retning. 

– Jeg sier alltid at resultater er fundamentet av alt og vi trenger å vise vårt samhold uten sprekker når ting ikke går vår vei, men i mellomtiden er det nok en fantastisk seier på et vanskelig sted.

– Det handler om det mentale og jeg sa til spillerne på torsdag at de kom til å høre meldinger som sa at de aldri kommer til å vinne mot Ipswich, men det er ikke noe annet enn svada. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det som skjedde ti år siden kan ikke påvirke prestasjonene idag. Det er umulig og derfor løper vi utpå der og er harde med alt vi gjør fram til fløyta blåser – jeg er meget fornøyd med å si at vi gjorde nettopp det. Mick’s lag er vanskelige å spille mot hvor de har en god hjemmeform, men jeg mener de manglet det lille ekstra i første omgang hvor basisen vår ble lagt til grunn.

– I annen omgang roet det seg ned litt og vi fant etterhvert flyten i en kamp der det meste ledet mot poengdeling, men så dukket Scotty opp og sikret seieren, avsluttet Dyche.