Vokes foran storkampen mot QPR

Sam Vokes pressekonferanseHelgens toppkamp mot QPR er ikke noe annet enn en vanlig kamp, mener Sam Vokes – til tross for at tidligere spiss Charlie Austin kommer tilbake til Turf Moor. Austin blir å se i Lancashire for første gang siden han forlot Burnley til fordel for London og QPR, men som ordtaket sier; den enes død er den andres levebrød og overgangen la til rette for at Vokes kunne få tid og rom til å blomstre i den lilla- og lyseblå trøyen. 

Foto: BurnleyFC.com

Mens Austin har fått en positiv start på QPR-karrieren med syv mål – seks ligamål – har Vokes virkelig tatt Turf Moor med storm og nettet åtte ganger denne sesongen. Selv uttaler spissen at det ikke blir noe ekstra fokus på motstanderen, selv om kampen er et hett snakkeemne grunnet lagenes tabellposisjon. 

For fansen spå utsiden så er dette en stor kamp, men vi forbereder oss som vanlig slik vi gjør foran alle kamper og håper vi kan få det samme resultatet vi har fått de siste ukene, sa Vokes. Etter at Charlie dro, har jeg fått spille regelmessig og med det kommer formen i tillegg til selvtilliten foran mål som ser ut til å gi resutlater for øyeblikket. Å spille kamper betyr at jeg er i bedre form og det har hjulpet med i utviklingen, samtidig som jeg spiller med Danny og har stiftet et godt samarbeid med han. 

– Som spiss ønsker man selvfølgelig å score mål og det er tilfellet for meg om dagen – dersom jeg fortsetter å trene hardt, vet jeg at jeg kommer til å score og håper på et par til helgen. Det skal bli godt å seh han igjen (Charlie), men guttene vet alt om han og hvordan han spiller, så vi vet at han er farlig og må forsikre oss at vi holder han i ro den dagen.

Det har vært en fantasisk seiersrekke. Jeg tittet på tabellen etter lørdagens kamp og det er først da det gikk opp for meg, men vi ønsker alle å opprettholde formen, så vi kan ikke ta av, avsluttet Vokes.