Al-Dakhi blir første januarsignering

The Clarets forsterker troppen med Ameen Al-Dakhil fra belgiske Sint-Truidense V.V. 20-åringen skriver under en tre- og et halvt års kontrakt etter å ha at klubbene ble enige om en overgang.

Forsvareren kommer til å bære trøye nummer 28. 20-åringens karrierer startet i Belgia der han gikk gradene hos Tienen og Anderlecht, før turen gikk til Standard Liege i 2017 og deretter til Sint Truiden i januar 2022. Etter ett år blir han nå hentet til Burnley. I løpet av denne tiden har det også blitt spill for aldersbasert landslag (U17-U21).

Jeg er veldig begeistret for å være her, det er en fin klubb og alle jeg har møtt så langt har vært gode mot meg. Det er en herlig klubb å være i, og det rette stedet å være og ta de neste stegene i karrieren, forbedre og lære som spiller. Det har vært en hektisk uke og jeg har ikke sovet så mye, men det er verdt det og jeg er endelig her, som en Burnley-spiller.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg måtte gjennom en del tester i går, så det var litt mye å gjøre, men det er en del av jobben og jeg glad for å være her nå. Jeg kan legge alt bak meg nå og fokusere på å begynne å spille med laget, bli kjent med dem og treneren. Jeg ser fram til det.

Manageren hadde en stor rolle i det a jeg valgte å flytte til Burnley. Han var en veldig god forsvarer, om ikke den beste i Belgia. Det er en ære å kunne spille under han og være i hans nærvær. Jeg håper han kan lære meg mye som forsvarer slik at jeg blir en bedre spiller. Jeg kommer også til å prate mye med de andre forsvarerne og spillerne som jeg kan lære av og slå meg til ro i laget.

Jeg kommer til å gjøre mitt beste til å prestere og gi alt for spillerne, fansen og støtteapparatet. Jeg håper å kunne gi noe tilbake for det de gir meg nå, og hjelpe laget å nå Premier League. Jeg flyttet hit så jeg kan lære, jeg er fortsatt ung og kommer til å være med spillere og trenere som har mye erfaring. Jeg ser veldig fram til å begynne å spille.

Jeg kjenner noen av spillerne her fra før og ser fram til å se dem igjen, og spille med dem. Jeg spilte med Bastien, men også med- og mot Zaroury. De er herlige gutter og det blir godt å se dem igjen, sa Al-Dakhil.