Målfest og avansement i FA cupen

(Bournemouth 2-4 Burnley): Det ble en målfest på sørkysten. Manuel Benson og Anass Zaroury sørget for to mål hver og opprettholdt statistikken mot the Cherries med nok en seier! Følgelig ble det avansement til fjerde runde i FA cupen for Burnley.

The Clarets fikk en herlig start på kampen. Et langt skudd fra keeper Peacock-Farrell havnet hos Senesi som forsøkte å klarere, men sendte ballen rett i bena på Berg Gudmundsson som sendte kula gjennom forsvaret til Manuel Benson. Alene med keeper gjorde vingen ingen feil og sendte ballen i høyre hjørne. 1-0 til Burnley i det 5.minutt!

Gleden ble noe kortvarig for the Clarets, som utnyttet et svakt tilbakespill av Josh Cullen i egen 16-meter. Midtbanespilleren sendte kula retning Taylor på kanten, men Ryan Christie var kvikk og snappet opp ballen. Det var strengt tatt mot åpent mål og 1-1 i det 12.minutt.

Harwood-Bellis pådro seg en smell og måtte hinke av banen i det 27.minutt og ble erstattet av Luke McNally. Burnley forsøkte å jobbe seg fremover og skape muligheter, men ble møtt av et godt organisert Cherries-forsvar. Så da var det på tide å gjøre det enkelt.

Et svakt utspill fra Travers ble snappet opp av Zaroury, som fant Barnes, som på sin side fant Brownhill på løp. I det samme fosset Anass Zaroury fremover og fikk ballen perfekt foran føttene og kunne styre ballen i nettet 2-1 til Burnley i det 40.minutt! VAR hadde lite å si på målet.

Målscoreren skulle ikke gi seg sånn helt uten videre. Burnley vartet opp med et angrep der hele laget ble involvert og nok en gang startet det fra forsvaret. Barnes fant Anass Zaroury som fant Brownhill og fikk ballen i retur. I hjertet av 16-meteren sendte han et knallskudd rett i nettet og økte ledelsen til 3-1 i det 43.minutt! Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Christie (45+1′ og 45+4′) kom nærmest før lagene jogget i garderoben.

Bournemouth startet annen omgang med ikke mindre enn tre bytter. Det skulle ikke ta mange minuttene før Dominic Solanke utnyttet litt klabb og babb i feltet. Peacock-Farrell avverget første forsøket, men den returen ble for vanskelig og 2-3 i det 48.minutt.

De påfølgende minuttene presset Bournemouth for å utligne. Zaroury (50′) kom veldig nære hat-trick, men Manuel Benson ville også være med på leken. Barnes snappet opp et noe svakt tilbakespill, snudde seg og sendte ballen inn i feltet – der var Benson på løp og klinket ballen i nettet! For en avslutning! 4-2 i det 56.minutt!

Anthony (61′) kom til en fin mulighet, men i det 67.minutt fikk hjemmelaget en dobbel-mulighet der Christie sitt forsøk ble reddet på streken av Barnes og Cook sendte like utenfor. The Clarets vartet opp med to bytter i Jack Cork og Nathan Tella.

Med ti minutter igjen av kampen ble Zaroury byttet ut med Churlinov. Marokkaneren fikk fortjent stående applaus av bortefansen. Tella (82′) forsøkte seg før kampen roet seg ned og hjemmelaget hadde innsett cup-exit’en. Fjerdedommeren la etter hvert til fire tilleggsminutter, men det endret ikke på utfallet og Burnley hadde sikret avansement til fjerde runde.

Bournemouth: Travers, Smith, Stephens, Senesi (Kelly 45), Zemura (Moore 45), Christie (Dembele 68), Cook, Rothwell (Stacey 45), Anthony, Solanke, Billing
Innbyttere: Plain, Kelly, Mephan, Dembele, Marcondes, Pearson, Stacey, Lowe, Moore
Gule kort: Smith 82

Burnley: Peacock-Farrell, Taylor, Beyer, Harwood-Bellis (McNally 27), Roberts, Brownhill, Cullen, Zaroury (Churlinov 80), Benson (Tella 69), Berg Gudmundsson (Cork 68), Barnes
Innbyttere: Muric, Egan-Riley, McNally, Bastien, Churlinov, Cork, Tella, Dervisoglu, Twine
Gule kort: Churlinov 83, Cullen 88