Maatsen-dobbel sikret tre poeng

(Swansea 1-2 Burnley): Det ble ingen praktkamp i Wales og målene kom i løpet av kampens første halvtime. Ian Maatsen sørget for to mål på ti minutter og la grunnlaget for tre nye poeng. Cooper ga svanene et håp, men det ble aldri noen flere nettkjenninger og tre poeng gikk til Lancashire.

Det startet pent for the Clarets som fikk et frispark ca. 20 meter unna mål. Ian Maatsen tok løpefart, klinket til og sendte kula i venstre hjørne stolpe som spratt perfekt i mål! 1-0 til Burnley i det 12.minutt.

Det skulle ikke ta lang tid før keeper Benda måtte plukket ballen ut av nettet for annen gang. Tella plukket opp ballen på eget banehalvdel og fosset fremover. Vingen kom seg til utkanten av Swans-feltet før han la videre til Ian Maatsen som tok noen steg og klinket til. 2-0 i det 22.minutt!

Swansea kjempet til seg ballen på Burnleys banehalvdel og ballen havnet hos Fulton som skjøt mot Muric. Keeperen avverget første forsøk, men Oliver Cooper var raskest på returen og reduserte for hjemmelaget. 2-1 i det 27.minutt!

De store sjanse uteble fram til pause og etter fire tilleggsminutter sendte dommeren spillerne i garderoben. Brownhill (48′) forsøkte seg to ganger etter sidebytte, men klarte ikke å overliste keeper Benda.

Før timen sendte begge managere friske bein ut på banen. Jay Rodriguez (61′) fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen fra seks meters hold etter et fenomenalt innlegg fra Tella, men sendte ballen til side for mål.

Ingen av lagene klarte å skape noe nevneverdig, men dommeren fikk negativ oppmerksomhet for å ikke dømme på de mer stygge taklinger, men de snille taklingene fikk reaksjon. Det var et lotteri for begge lag.

Fram mot fulltid, var Burnley flinke til å holde Swansea igjen til et fåtall farlige situasjoner og kampen var mer en formalitet. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det første fikk Ntcham (90+1′) en kjempemulighet til å utligne fra litt skrått hold, men skuddet gikk til side for mål.

Swansea: Benda, Latibeaudiere, Darling, Cabango, Manning, Allen (Cundle 58), Grimes, Cooper (Sorinola 85), Fulton (Ntcham 58), Cullen (Congreve 77), Piroe
Innbyttere: Fisher, Naughton, Sorinola, Wood, Congreve, Cundle, Ntcham
Gule kort. Darling 12, Latibeaudiere 79

Burnley: Muric, Maatsen, Beyer, Harwood-Bellis, Roberts, Cullen, Cork, Zaroury (Berg Gudmundsson 54), Brownhill, Tella (Benson 69), Rodriguez (Barnes 87)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Bastien, Benson, Berg Gudmundsson, Barnes, Twine
Gule kort: Brownhill 40, Harwood-Bellis 49, Beyer 57, Berg Gudmundsson 79, Barnes 90+4