Måtte kjempe for poengene

(Stoke 0-1 Burnley): Stoke hadde gjort hjemmeleksen sin og gjorde det vanskelig for Burnley i første omgang. Noen bytter i annen omgang og etter timen sørget Josh Cullen for kampens eneste mål som sørget for at poengene gikk til Lancashire.

Som forventet ble det et par bytter da forrige kamp var to dager siden og bytter var nødvendig. Stoke fikk en stor mulighet tidlig i oppgjøret når Campbell (6′) utnyttet et noe uryddig forsvarsarbeid og klarte å komme seg mot mål, forbi Muric, men skuddet fra veldig skrått hold gikk ut.

Burnley strevde litt med å finne rytmen i første omgang og ble begrenset til noen halvhjertede skudd. I det 22.minutt gikk ballen i nettet for Stoke når Harry Clarke (23′) stusset et frispark videre i nettet, men dommeren hadde blåst og the Clarets slapp med skrekken.

Burnley var småfarlige fra dødballer og Barnes (25′) fikk en spennende mulighet til å sende Burnley i føringen, men sendte ballen til side for mål. Dommeren vartet opp med noen merkelige avgjørelser der gule kort ble tildelt Burnley for harde, men lovlige taklinger – til sammenligning slapp Stoke unna det meste.

I det 37.minutt fikk Stoke en dobbeltsjanse til å ta føringen fra hjørnespark, men klabb og babb, flaks og uflaks sørget for at ballen ble klarert to ganger. Stoke var fysiske og sørget for at Burnley-spillere ble liggende nede for telling flere ganger, men dommeren reagerte ikke.

Det komiske var at når dommeren først lot to avgjørelser gå i Burnleys favør, så flokket Stoke-spillerne seg rundt dommeren og klagde høylytt. Brownhill (44′) forsøkte seg på et langskudd-frispark, men truet aldri keeper Bomham. Når hjemmelagets Clarke fikk gult kort for en stygg takling etterfulgt av noe usportslig opptreden, så var det en følelse av rettferdighet. To tilleggsminutter senere var spillerne på vei i garderoben.

Annen omgang startet med en tidlig Stoke-mulighet der Muric stoppet et forsøk av Brown. Ett minutt senere sendte Beyer et svakt tilbakespill til Muric som keeperen bokset hardt unna. Brown vred seg i smerte etter å angivelig ha blitt truffet, men reprisebildene viste en verdig Oscar-nominasjon.

Ashley Barnes var unyttig og fikk ikke mer enn syv minutter på banen før han ble byttet med Jay. Churlinov ble byttet ut med Zaroury. Byttene ga ganske umiddelbar virkning og the Clarets fikk et litt mer offensivt preg.

I det 60.minutt løsnet det for the Clarets. Det startet med et skudd fra 6-7 meter fra Benson som ble klarert av Clarke, etterfulgt av litt klabb og babb før Jay rørte ballen, så den havnet hos Josh Cullen som klarte å krangle ballen i nettet. 1-0 til Burnley! Målet vil ikke vinne noen pris, men det spilte liten rolle for the Clarets.

Når klokken viste kvarteret igjen lekte Burnley seg med å sende ball til hverandre, mens Stoke løp rundt og ble stadig mer frustrerte. Beyer ble liggende nede for telling i det 77.minutt og holdt seg til armen. Etter litt behandling var han ute på banen igjen og ville fortsette.

Taylor og hans rutine ble sendt utpå i sluttminuttene med mål å dra i land tre poeng. De påfølgende minuttene bar preg av et Stoke-lag som spilte slik Burnley gjorde tidligere; harde dueller, måke ballen oppover banen, dårlige pasninger og i det hele tatt lite inspirerende å se på.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det hele ble en formalitet. Burnley hadde klart det igjen og dro i land tre viktige poeng. En sterk prestasjon i en tøff kamp.

Stoke: Bomham, Souttar, Wilmot, Fox, Clarke, Baker, Thompson (Powell 78), Smallbone (Delap 70), Tymon (Laurent 70), Brown (Fosu 70), Campbell
Innbyttere: Bursik, Fosu, Kilkenny, Laurent, Powell, Taylor, Delap
Gule kort: Clarke 45, Baker 88

Burnley: Muric, Maatsen (Taylor 83), Beyer, Harwood-Bellis, Roberts, Cullen, Cork, Churlinov (Zaroury 52), Brownhill, Benson (Tella 68), Barnes (Rodriguez 52)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Berg Gudmundsson, Tella, Rodriguez, Twine, Zaroury
Gule kort: Cullen 29, Barnes 32, Maatsen 73