Komfortabel seier på Turf Moor

(Burnley 3-0 Birmingham): Zaroury ga Burnley en pangstart mindre enn ett minutter etter avspark og Roberts økte ledelsen like før pause. Annen omgang var mer en formalitet og i kampens siste spilleminutt sørget Tella for å punktere kampen med 3-0.

Kompany gjorde ett bytte i lagoppstillingen fra forrige kamp der Berg Gudmundsson ble erstattet av Anass Zaroury. I tradisjonens tro tok nord-England imot Birmingham med anerkjennende vått vær med litt nordavind.

Zaroury takket for startoppstillingen og det skulle ikke gå lenger enn 30 sekunder før han la inn ballen mot feltet, som ble klarert av City-forsvaret og havnet hos Benson. Sistnevnte fant Roberts på løp og la inn i feltet. Der var Anass Zaroury umarkert og danket inn ballen i nettet! 1-0 til Burnley etter 47 sekunder! Pangstart på Turf Moor! Målet var det syvende på ti kamper for Zaroury.

Statistikken til Birmingham når de ligger under var ikke den beste. På de 30 siste kampene der de har ligget under viser tallene 0-5-25. Statistisk sett lå kampen an til en Burnley-seier.

Gjestene prøvde å svare og så mer til ballen, men ble møtte av et kompakt Burnley-forsvar som vernet om Muric i mål. Benson og Zaroury skapte problemer for City med farlige innlegg og var en konstant trussel, men ingen av lagene klarte å skape noen store målsjanser de påfølgende 23 minuttene. Benson (23′) kunne ha økt ledelsen, men sendte ballen over mål. Brownhill var meteren bak og ville nok vært i en bedre skuddposisjon.

Rodriguez (27′) sendte kula utenfor og de påfølgende fem minuttene ble mer fysiske med litt hardere dueller og kamp om ballen. Etter halvtimen fikk spillerne noen gule kort etter to litt vel harde taklinger og påfølgende knuffing.

Fram mot pause ble ballen sendt fram og tilbake. I det 43.minutt sendte Connor Roberts ballen til Brownhill på midten og fikk den tilbake, hvorpå ballen ble på kontrollert vis sendt i mål og ledelsen ble doblet. 2-0 til Burnley! Det skjedde lite mer før dommeren sendte lagene i garderoben kort tid senere.

Etter sidebytte startet Burnley friskt der de så mye til ballen. Zaroury og Benson fortsatte å skape trøbbel for gjestene med hurtige løp og farlige innlegg. Dommeren la nok listen litt høyere i annen omgang og lot spillet fortsette etter noe hardere dueller, til begge lag.

Men når en grisetakling først kom, så var det en ordentlig en. Troy Deeney kjørte på med en heftig sklitakling på Cullen verdig rødt kort, men slapp unna med et gult. Benson (57′) forsøkte seg fra avstand før han ble klippet ned av Mejbri to minutter senere. City-manageren begynte å varme opp erstatteren, for det var i grenseland til et gult kort nummer to.

Tella erstattet Benson i det 61.minutt og City-backen regnet med å få en liten pustepause, men innbytteren viste seg ganske på kanten. City svarte med å sende utpå friske bein. Rodriguez (66′) forsøkte på et spektakulært hælspark-mål som Ruddy reddet med noe flaks. Cullen (67′) fulgte opp minuttet senere, men alene med keeper sendte han ballen over mål.

City hadde en periode der de satt press på Burnley med både lange innkast og hjørnespark inn i feltet. Det ble kun frustrasjon for gjestene da the Clarets ryddet opp i eget felt. Taylor, Berg Gudmundsson og Barnes ble sendt utpå og ga litt rutine i laget.

Med friske bein på banen måtte City i perioder jobbe ganske så hardt i forsvar og klarte å holde stand. Cullen (90′) og Roberts (90+2) forsøkte seg før Nathan Tella viste magi. Taylor sendte kula retning vingen på midtstreken, som satte fart. City-forsvarerne hadde aldri noen sjanse til å ta han igjen og alene med keeper, gjorde innbytteren ingen feil og sørget for å sette inn 3-0 til Burnley i det fjerde tilleggsminutt!

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen (Taylor71), Cullen, Cork, Benson (Tella 61), Brownhill, Zaroury (Berg Gudmundsson 81), Rodriguez (Barnes 81)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Churlinov, Berg Gudmundsson, Tella, Barnes, Twine
Gule kort: Cullen 34,

Birmingham: Ruddy, Trusty, Roberts (Bellingham 78), Sanderson, Longelo, Colin (Leko 86), Bacuna, Bielik, Mejbri (Jutkiewicz 65), Chong (James 66), Deeney
Innbyttere: Etheridge, Bellingham, Chang, James, Graham, Jutkiewicz, Leko
Gule kort: Chong 35, Mejbri 35, Deeney 53