Austin: – En herlig dag!

To-målsscorer Charlie Austin håper at the Clarets’ første seier denne sesongen vil være en grunnpilar for laget til å klatre oppover på tabellen etter å ha sørget for – nesten på egenhånd – å senke et sterkt Derby-lag som som ikke hadde tapt på fire kamper. 

Spissen nettet to ganger på Pride Park og står med fem mål på seks kamper og sørget for å gi Eddie Howes lilla- og lyseblå hær deres første liga-seier denne sesongen – og som ironisk nok var stadionen hvor the Clarets vant sist, som var i april forrige sesong.

Foto: BurnleyFC.com

Det var i luften og når man får den første seieren er det massivt, sa Austin. Det er alltid flott å få den første seieren og kunne klatre oppover på tabellen, det gir oss et løft og forhåpentligvis det som trengtes for å starte på en seiersrekke. Det måtte komme, når vi spilte mot Crystal Palace borte var vi dårligere enn det vi vanligvis er og vi burde ha seiret over Cardiff forrige uke – vi burde ha benyttet oss av sjansene bedre da, men idag viste vi hva vi er gode for. 

Foto: BurnleyFC.com

Hvis vi hadde spilt uavgjort eller tapt ville vi fortsatt ha tenke at vi kom til å vinne neste kamp (mot Middlesbrough) som er en tøff kamp. Nå som vi har vunnet har vi selvtilliten i laget og når vi starter igjen etter landslagpausen skal vi kjøre på, vi gleder oss til Boro-kampen. 

For meg personlig var det en herlig dag, men jeg er en lagspiller og vi fortjente å vinne, la spissen noe ydmykt til. Det viser at Burnley kan spille den type åpen fotball vi gjør, men samtidig knipe sammen og vinne på stygt vis når det trengs. Etter kampen synes det hva det betyr for spillerne og trenerne: det bringer oss tettere sammen, vi er en godt sammensveiset gjeng på- og utenfor banen. Fansen var herlig og det hjelper på, vi har dessuten en herlig lagånd og det har fansen også, avsluttet to-målscorer Austin.