Howe: – Fantastisk!

Burnley satte stopper for Derbys seiersrekke og sørget selv for tre viktige poeng på Pride Park lørdag etter to mål av Charlie Austin. Manageren hyller laget for innsatsen og røper samtidig at det var en av de mest nervepirrende tilleggsminuttene han selv har opplevd, men er henrykt over at laget klarte å dra i land en viktig- og etterlengtet seier. 

Foto: BurnleyFC.com

Manager Eddie Howe var full av lovord etter 2-1-seieren over Derby som sikret deres første seier denne sesongen. Klubbens kliniske avslutter, Charlie Austin sendte Burnley i ledelsen like etter sidebytte, men the Clarets klarte ikke å sto imot et massivt Derby-press og Theo Robinsons utligning midtveis i omgangen. Charlie Austin var i ferd med å bli byttet ut og sørget for å sende Burnley tilbake i føringen før han på fortjent vis ble byttet ut.

Det var en fantastisk seier, først og fremst fordi vi trengte resultatet, men guttene presterte veldig bra, fortalte sjefen. Med ekstraomganger i midtuken, var det dømt til å bli vanskelig her, men vi hadde de beste sjansene i kampen og alt i alt kunne vi ha vunnet med mer – de siste 20 minuttene var mye forsvar for vår del, men vi viste en annen side av oss ved å stå stødig.

Det virket som uendelig når fjerdedommeren viste syv tilleggsminutter og hver minutt gjorde det enda lenger. Tiden gikk så veldig sakte, men med denne flotte seieren gir det oss selvtillit til å fortsette og jeg absolutt henrykt på guttenes vegne – vi er en kontinuerlig arbeidsprosess, men det som gledet meg aller mest idag var ikke fotballen vi spilte, men motstandskraften og lagånden vi viste. Man kunne også se det på innbytterne som kom inn, alle var desperate etter å vinne kampen ved å satse alt og kjempe for hverandre, det var det vi trengte; alle er sammen om det, laget, staben og fansen. Vi ønsker alle å dra klubben fremover og være suksessrike. 

Foto: BurnleyFC.com

Manageren følte at det var på sin plass å rose to-målscorer Charlie Austin for innsatsen som sørget for å gi the Clarets deres etterlengtede seier, samtidig som sjefen begrunnet sin avgjørelse om å velge beistet i mål fremfor Lee Grant.

Man begynte å bli litt bekymret når de utlignet, spesielt etter midtuken fordi guttene virket trøtte, men vi fant energi-reservene et sted og Charlie sørget for to nye mål for oss. Både han og Jay spilte bra sammen og jo bedre form Charlie er i, desto bedre er han. Jeg følte han ledet linjen godt og det flotte er at han er skarp så i boksen.

– Derby spiller tre i midten og vi ønsket ikke å være for åpne ved å komme hit, så vi spilte Jay like bak Charlie og spilte litt trangere, noe jeg følte passet oss bedre på bortebane og forhåpentlig er vi på riktig vei.

Brian gjorde det veldig bra og det var et godt comeback for han, men det var også en vanskelig avgjørelse å ta, legger Howe til. Jeg er heldig som har to fantastiske målvakter som begge er førstevalg, men jeg følte vi trengte en endring. Det er ingenting å si på Lee, men Beistet er en fantastisk målvakt og det var bra å ha han mellom stengene idag fordi han kontrollerte sitt område, snappet opp innleggene og var der når vi trengte han, avsluttet manageren.