Austin klar til kamp

Sesongens andre oppvarmingskamp står for dør hvor manager Eddie Howe har en nesten fulltallig stall å velge mellom. To spillere blir ikke med denne gang, men derimot så er unge Charlie Austin klar for spill i kveldens kamp mot Bury.

Foto: PA Photos

Spissen har vært ute av spill siden februar etter at en skuldersake – etterfulgta av operasjon – satte stopper for 22-åringens debutsesong. Manageren har vært ganske forsiktig med å presse angriperen ut på banen.

Det blir godt å se han i auskjon igjen, fortalte sjefen. Han har vært sylskarp på treningene, men vi har holdt han igjen fra (kropps)kontakt de første dagene.

– Man kan jobbe så mye man vil gjennom hele sommeren, men renegeringen etter en skulderkade er et stort steg, så derfor har vi holdt han tilbake til han er helt frisk og klar.

Burnley-manageren brukte samtlige av sine og skadefrie spillere i forrige kamp (Altrincham) og kommer til å gjøre det samme i denne runden også – dog med mindre endringer. Høyreback Tyrone Mears (mindre smerter i akillessenen) og keeper Brian Jensen (kvalme/uvel) står over dagens oppgjør, noe som baner vei får nevnte Austi og keeper Jon Stewart.

Sistnevnte er en spiller både manger Howe og assistent Tindall kjenner til fra sine tidligere klubber og mye kan tyde på at Stewart – som er på prøvespill – kan bli klubbens tredjekeeper. I denne kampen derimot, blir det Lee Grant som skal vokte buret med unge Stewart som back-up.

Bury kommer til å være en tøffere test og vi ser fram til å heve nivået litt. Det er en gravdis oppbygging og formen blir stadig viktigere, men igjen så ser vi også etter en god opptreden, avsluttet sjefen.