Howe: – Austin blir stor

Eddie Howe er overbevist om at Charlie Austin kommer til å slå gjennom og blir en populær skikkelse på Turf Moor etter at spissen satt inn sitt første mål for the Clarets siden overgangen fra Swindon i januar.

foto: Burnleyfootballclub.com

Det må naturligvis nevnes at gårsdagens kamp mot Bury kun var en oppvarmingskamp. Spissen som brukte fem måneder på å lege skulderskaden, trengte ikke mer enn syv minutter på banen for å finne nettmaskene i en kamp som endte med solide 3-0 til the Clarets.

De to andre målscorerne er de samme som fra sist kamp; Alex MacDonald og Chris Iwelumo.

Man ønsker alltid at spissene har en god oppkjøring og scorer mål, så jeg er henrykt på deres vegne, fortalte sjefen. Spesielt Charlie kommer til å få et løft i selvtilliten og jeg har aldri hatt mine tvil rundt han. Charlie er en målscorer og en fantastisk avslutter som har gjort dette før, han ønsket å spille mot Altrincham, men jeg følte at vi trengte å beskytte skulderen hans.

– Jeg er klar over at slike (skulder) skader kan være problematiske, så de ekstra par dagene hjalp på, samtidig som målet vil hjelpe Charlie med å slå seg til ro og bidrar til å finjuste spillemåten vi ønsker. Det er alltid vanskelig når man kommer fra lavere divisjoner og overgangen tar fort tre-fire måneder å bli vant til, men jeg tror at både Charlie og Marvin (Bartley) vil tjene på denne oppkjøringen.

Så langt i oppkjøringen har vi imponert og fått mye ut av det, jeg føler at mentaliteten vår var riktig og vi presset dem fra starten av, vi sentret ballen veldig godt og fikk inn tre bra mål. Men vi kan ikke ta lett på disse kampene, de er viktige fordi de forhåpentligvis kan få oss i en form vi kan spille på resten av sesongen, avsluttet sjefen