Austin: – Godt å score igjen

Charlie Austin var en av tre som scoret mål mot Bury under gårsdagens oppkjøringskamp på Gigg Lane. Etter å ha vært en profilert målmaskin for Swindon, tok det en brå slutt etter at en skulderskade satte stopper for debuten hans i den lilla- og lyseblå trøya – men nå er han tilbake på sporet igjen.

foto: Burnleyfootballclub.com

22-åringen fikk skryt for innsatsen og målet av manageren etter kampen igår, og selv var hovedpersonen glad for å kunne sparke ballen igjen og – naturligvis – score mål igjen.

Mitt mål har vært å komme meg ut på banen igjen og gjennomføre mine 45 minutter for formens del, og det å få et mål i tillegg var en herlig bonus for meg. Det er nesten som en ny start – virker nesten slik og det har tatt sin tid, jeg har ikke spilt på fem måneder så å kunne komme meg utpå igjen og spille gjorde godt, forklarer angriperen.

– For en spiss er det å score mål ikke bare tellende, men også viktig for ens egen selvtillitt – i likhet med perstasjonene. Nå kan jeg huke av det på listen, det var godt å score igjen og jeg håper å kunne kjempe om plass på laget, ikke bare under oppkjøringen, men også når sesongen starter.

Austin som kom til Burnley kort tid etter at Howe tok over som manager for klubben i januar, fikk kun fire kamper før skulderen hans ble slått ut av ledd på trening og dermed var det over for denne gang. Han holder fortsatt scoringsrekorden for Swindon, en rekord han håper å kunne utføre for Championship-laget også.

Man må prøve å se det fra den lyse siden og for min del var det scoringsraten min fra Swindon. Jeg tenkte at «det var det jeg gjorde for et halvt år siden og det er det jeg drev med for et år siden» og ser kun fremover nå og kan forhåpentligvis gjøre det samme her.

– Alle har hørt hva jeg har gjorti League One, men nå ønsker jeg å gjøre det samme i Championship og ser ingen grunn til hvorfor ikke med den ypperlige hjelpen fra laget og ledelsen. Hvis folk sier at du er en målscorer, så er du en målscorer og må bare finne deg selv i de posisjonene. Jeg føler jeg er det og ser fram til mitt første Champiosnhip-mål og jobbe videre derfra.

Det har vært fem lange måneder og det var godt å komme seg utpå igjen, la 22-åringen til. Man føler seg selvfølgelig som en del av laget, men å sitte på tribunen og være utpå banen er to vidt forskjellige ting. Det har vært frustrerende for meg fordi jeg kom hit med forventninger og håpet å kunne vise meg fram, men skaden satte en stopper for det.

– Jeg var lei meg, men nå er skulderen sterk igjen og jeg ser fram til å fullføre en god oppkjøring og gleder meg til å sparke igang sesongen, avsluttet unge Austin.