Austin om gjenforeningen med Swindon

Burnleys toppscorer Charlie Austin ser fram til gjensynet med tidligere lagkamerater i Swindon når lagene møtes i Capital One cupens fjerde runde. Han nettet solide 37 mål for på 65 kamper for the Robins, men understreker at det er the Clarets som er hovedfokuset. 

Foto: BurnleyFC.com

Austin ble hentet til Swindon fra Poole Town som han hjalp med å nå Play Off i League One (2010), men etter overgangen året etter ødela planene for Danny Wilson røde mannskap og the Robins rykket ned tre måneder senere.

– Det er hardt å dra på et slikt tidspunkt, men det var den riktige avgjørelsen, sa Austin. De ga meg sjansen og det er jeg takknemlig for, men jeg benyttet meg av sjansen og ble en Burnley-spiller. Uheldigvis skadet jeg skulderen og var ute resten av den sesongen, hvis jeg hadde gjort det mens jeg var i Swindon under de forholdene de hadde ville de rykket ned og jeg ville blitt en League Two-spiller og ikke en Championship-spiller. 

Det kommer til å være spesielt, men jeg er profesjonell nok til å vite at jeg har en jobb å gjøre. Jeg håper å få en varm mottagelse, det ville være fint, men som en profesjonell fotballspiller må man legge det til side og gjøre det som kreves av en på banen. Uavhengig av mottagelsen jeg får der, har jeg en jobb å gjøre og det er å score mål og sende Burnley videre til neste runde.

Foto: BurnleyFC.com

Siden den gang har Swindon gjennomgått større endinger, der nevnte Wilson ble erstattet med Paolo Di Canio og kun tre «gamle kjente» i troppen siden Austin dro.

Di Canio har skapt et nytt lag og bygger opp for fremtiden, noe som gjenspeiles i lagets prestasjoner på banen og tabellen.

– Jeg har selvsikkerhet nok til å tro at jeg kan sette ballen i nettet  hver gang jeg løper utpå banen og tirsdag blir ikke annerledes. Det kommer til å være tøft, de har hatt en stor endring og kommer til å være blant toppen i League One – det ville ikke forundre meg om de kom seg til Championship neste år.

– Det er målet deres, men jeg tror at vi har nok kvalitet i laget og uavhengig av endringene i laget skal vi reise dit og få et resultat, poengterte Charlie Austin.