Austin sørget for tre poeng

(Burnley 1-0 Brighton): En underholdende kamp der det ble skapt jevnt med sjanser av begge, var det Charlie Austin som utgjorde forskjellen på Turf Moor. Angriperen sendte the Clarets i ledelsen midtveis i første omgang i en kamp der Marvin Bartley måtte ut med skade og de lilla- og lyseblå ble tildelt ikke mindre enn fem gule kort…

Junior Stanislas fikk fortsette på førstelaget etter en imponerende oppvisning i midtuken og erstattet Dean Marney i et ellers uendret lag, som tilsa at Ross Wallace igjen måtte spille på venstreback. Fra U18-fronten var Cameron Howieson tatt ut grunnet sykdom, men Stevie Hewitt ble satt på benken istedenfor.

Foto: BurnleyFC.com

Venstreback Ross Wallace startet fantastisk og sørget for to flotte sjanser innen omgangens første fem minutter, men klarte ikke å få hull på byllen. Både Stanislas og Danny Ings prøvde seg det kommende kvarteret, men ingen av dem klarte å ta ledelsen før Charlie Austin dukket opp; på høyrekanten fosset McQuoid fremover, rundet Brezovan og la inn lærkula. I feltet var Austin som kaldt og kontrollert satte ballen i nettet med hodet i det 23.minutt.

Kampen pågikk på sitt beste og i det klokken nærmet seg halve timen pådro midtbane-motor Marvin Bartley en «smell» og ble byttet ut med Dean Marney. Uten at det har blitt bekreftet fra offentlig hold, så virket det som en Hamstring-skade. Midtbanen fikk tilføyd «friske bein» og de lilla- og lyseblå fortsatte der de sluttet; flere sjanser ble skapt der målscorer Austin kunne ha puttet både to- og tre mål.

Foto: BurnleyFC.com

Gjestenes Mackail-Smith, Rodriguez og tidligere leiesoldat Sam Vokes viste farlige tendenser i omgangens avsluttende minutter, men the Seagulls klarte ikke å utligne før dommeren blåste av til pause.

Gjestene startet best etter sidebytte og satte et stort press på de lilla- og lyseblå som forsvarte seg med nebb og klør. Etter et flere halv- og helhjertede forsøk av begge lag,  bytter og følelser på banen nærmet kampen seg slutten og manager Howe bestemte å la unge Stevie Hewitt få sin debut.

Unggutten fikk vel ti minutter foran hjemmefansen og viste gode tendenser i de seks tilleggsminuttene fjerde dommeren la til. I kampens fjerde tilleggsminutt satte gjestene fart fremover på korting, men i det ballen havnet i feltet til Grant – sørget sisteskansen for å holde på ballen og bidra med å dra i land the Clarets’ andre seier på tre kamper.

At dommeren satt sig preg på kampen er det ingen tvil om – ettersom det ble  seks gule kort – men Brighton-manager Poyet var såpass irritert på dommeren at han valgte like å greit å forlate banen i protest mot mannen med fløyta.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Edgar, Wallace, McCann, Bartley (Marney 30), Stanislas, Austin (Hewitt 87), Ings, McQuoid.
Innbyttere: Fletcher, McCartan, Jensen.
Gule kort: Bartley 12, McCann 31, Ings 67, Edgar 95, Grant 95

Brighton: Brezovan, Mattock (Noone 69), Greer, El-Abid, Navarro, Calderon, Rodriguez, Dicker, Vokes (Barnes 60), Mackail-Smith, Reyes (Buckley 60).
Innbytter: Lua Lua, Ankergren.
Gule kort: Rodriguez 87