Austin: – Vil score

Burnleys nye spiss, Charlie Austin  gleder over å omsider ha fått muligheten til å spille under de lilla- og lyseblås nye manager, Eddie Howe og 21-åringen ønsker å uttrykke sin takknemlighet ved å gjøre det kan kan best: score mål. 

21-åringen skrev under en tre- og et halvt års kontrakt med Lancashire-laget og får gleden av å spille under tidligere Bournemouth-manager Howe, som i sin tid prøvde å hente spissen til the Cherries, men grunnet overgangs-forbud gikk den potensielle overgangen i vasken.

Jeg har alltid ønsket å jobbe med Eddie Howe og Jason Tindall, så det var min førstevalg å komme hit, sier Austin. Dessverre var det slik at overgangs-stoppen de hadde gjorde at jeg ikke kunne underskrive og gikk til Swindon. De hjalp meg og jeg er takknemlig for alt som har skjedd og nå kan jeg igjen jobbe med Eddie og Jason og score mål for Burnley.

– Jeg har jobbet hardt, har hatt gode mennesker rundt meg, scoret mål og forhåpentligvis kan jeg gjøre det samme ved å spille foran Burnleys fans. Noen sier at det kan være en knekk, men jeg vil komme meg foran mål og når ballen kommer, liker jeg å putte den i nettet, forklarer unge Austin.

Etter å ha startet karrieren hos Reading ble unge Austin løst fra kontrakten som 14-åring og innrømte at han mistet mye av gleden ved spillet. Men etter et profilert opphold med Wessex Premier League-laget Poole Town, endret det meste etter at han puttet inn 46 mål i 2008/09-sesongen, gnisten  kom tilbake og siden har han ikke sett tilbake.

Oppholdet hos Swindon har også vært en dans på roser for spissen, 37 mål på 65 kamper, hvor 20 av dem kom forrige sesong og hjalp the Robins til League One Play Off-spill på Wembley, et scenario som kunne vært annerledes hadde han fortsatt å jobbe i sin fars byggefirma.

Jeg jobbet for faren min på en byggeplass, det var ganske tøft, men jeg ønsket å bli en fotballspiller og har fått den muligheten de siste årene så jeg ønsker virkelig å ta det til meg og se fremover, forklarer 21-åringen. Jeg følte at jeg fikk sulten min tilbake, ønsker å komme tilbake og gjøre det jeg gjør best, score mål. Heldigvis kom jeg meg inn i det profesjonelle spillet og jeg vil fortsette med det gjennom karrieren – og starte med Burnley.

Den unge spissens mål statistikk har ikke overraskende gjort han ettertraktet blant mange klubber, men Burnley trakk det lengste strået og Austin ser fram til livet på Turf Moor.

– Helt siden jeg kom hit og hvem enn jeg har snakket med, har samtlige snakket godt om klubben, forteller nysigneringen. De har vist meg hva en massiv klubb er og jeg er veldig glad for det og gleder meg, det er dyktige spillere her og jeg gleder meg til mandag morgen, hvor jeg kan starte å jobbe med dem.

– Det er en stor sjanse at vi når Play Off, og forhåpentligvis vil det skje, sier en entusiastisk Charlie Austin som ikke kan spille mot Buron Albion i FA cupen idag, men blir presentert for fansen i kampens pause.