Howe: – Endelig

Burnleys manager, Eddie Howe hentet sin første forsterkning til klubben igår etter å ha vært på jakt etter spilleren i sin tidligere klubb Bournemouth og kunne ikke vært mer henrykt over å omsider kunne jobbe med målscorer Charlie Austin igjen.

Etter å ha utkjempet flere klubber om underskriften til unge Austin, insisterer Burnley-manager at 21-åringen kommer til å bli et kupp for klubben.

Charlie kommer uten tvil til en flott klubb og vi er henrykt over å ha han her, skryter Howe. Han har hatt en utrolig oppoverkurve fra de lavere divisjoner til hvor han er nå, men det er en oppgang han har gjort seg fortjent til «the hard way».

– Mange spillere mister motet når de detter ut av ligaen, men han holdt hodet kaldt og jobbet hardt, han lærte sitt hos Poole Town og Swindon, scoret mange mål og forhåpentligvis vil han gjøre det samme her.

– Vi hadde han i Bournemouth  en kort periode, men vi jobbet under overgangs-stopp og kunne ikke hente han, dette gjør opp for det og la oss håpe at det var verdt ventetiden!, forklarer Howe. Vi vant over stor konkurranse, da vet var noen virkelig store klubber som ønsket han, men han ønsket å komme hit, så all ære til Charlie. Han hadde hørt historien om klubben, hvordan den styres og menneskene rundt, det var et massivt kall for han og til syvende og sist kunne han ikke si nei.

– Charlie passer våre kriterier, vi ønsker å jobbe med spillerne og forbedre dem over årene som kommer. Han jobber hardt, både med og uten ball, har god bevegelse og er en dyktig avslutter som er god i lufta til sin størrelse å være og han alle egenskapene som trengs for å være en god spiller. Han har en ypperlig mål statistikk og er i en god alder, så forhåpentligvis vil han være et veldig godt tilskudd for fremtiden, skryter Howe.