Turf Moor-seier og videre i FA cupen

(Burnley 3-1 Burton): Burnley viste muskler og hadde kontroll på gjestene Burton. Playmaker Eagles var sentral i det meste som skjedde i angrepet, sørget for Burnleys første mål etter halvtimen spilt og fulgte opp med et nytt mål midtveis i andre omgang. Burton reduserte mot slutten av kampen og skapte nervøsitet, men maktet ikke å gjøre noe med Patersons 3-1-scoring som sikret videre avansement til FA cupens 5.runde.

Burnleys nye manager ble presentert «for første gang» på Turf Moor til hjemmefansen store begeistring og begeistringen ble bedre i pausen da managerens første signering, Charlie Austin ble vist fram for fansen.

Kampen startet som forventet med et pressende Burnley som jaktet et tidlig mål. Playmaker Eagles var involvert i det meste som skjedde og angriperen sto for mye av forarbeidet i løpet av den første halvtimen. Gjestene fikk noen halvsjanser, men Grant i mål hadde kontroll.

Etter flere forsøk løsnet det for de lilla- og lyseblå; Marney med et kjapt frispark til Chris Eagles som benyttet seg av leiesoldat Jack Corks støtte – sistnevnte sendte en herlig hælspark tilbake til playmakeren som satt kula i mål og sendte Burnley i ledelsen i det 29.min.

Resten av omgangen bød på noen sjanser, men Burnley gikk til pause med en grei 1-0 ledelse.

Etter sidebytte tok det litt tid før kampen tok seg opp og kom på samme nivå som forrige omgang, men de lilla- og lyseblå prøvde å holde på ballen og virket komfortable mot League Two-laget, selv om Burton presset og jaktet en utligning.

Etter rundt timen spilt begynte kampen å ta seg opp, begge lag fikk sine hjørnespark uten at det ble nevneverdige sjanser ut av dem. Steven Thompson og Jay Rodriguez var begge aktive og farlige på topp, men ble byttet ut til fordel for Iwelumo og Wallace. Og sistnevnte sørget nesten for 2-0 midtveis i omgangen, men var sentral like etter ved å utnytte et dårlig utspill av keeper Legzdins, benyttet seg av Iwelumo som sendte videre til Chris Eagles som enkelt kunne putte inn sitt andre for dagen etter 71 miutter.

Med 73 minutter gjenstående av omgangen valgte manager Howe å ta ut Wade Elliott og sende ut Martin «Pato» Paterson til jubel hos hjemmefansen. To-målscorer Eagles ble på kontroversielt vis nektet hat-trick i det 75.minutt, Pato viste etterlengtet magi, men det var gjestenes leiesoldat Calvin Zola som satt inn reduseringen i det 81.minutt og 2-1. Burton fikk naturligvis blod på tann, øynet håp, sendte kropper fremover og jaktet en utligning.

Burnley virket tidvis nervøse, men fortsatte å skape sjanser og de avsluttende minuttene var preget av godt keeperspill hos begge lag. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, noe innbytter Martin Paterson utnyttet minuttet før dommeren blåste av kampen og punkterte kampen med Burnleys tredje mål.

Burnley: Grant, Mears, Carlisle, Duff, Fox, Marney, Cork, Rodriguez (Wallace 61), Eagles, Thompson (Iwelumo 61), Elliott (Paterson 73).
Innbyttere: Edgar, Alexander, Bikey, Jensen.
Gule kort: Carlisle 20, Marney 42

Burton: Legzdins, Corbett (Austin 88), Webster (Pearson 65), Stanton, Moore, Maghoma, McGrath (Young 65), Bolder, Zola, Malone, Penn.
Innbyttere: James, Phillips, Boertien, Poole.

Dommer: John Moss
Tilskuere: 11.664