Barnes satte stopper for Liverpools hjemmeform!

(Liverpool 0-1 Burnley): Liverpool var ubeseiret skremmende lenge på Anfield og det måtte mye til for å stoppe den statistikken. Burnley kjempet hardt og forsvaret jobbet heroisk. Mot slutten av kampen klønet Allison det til og felte Barnes. Spissen tok straffen selv og hans 100.mål satte en stopper for Liverpools 68 hjemmekamper uten tap.

The Clarets stilte med et kun to bytter fra de siste kampene med en retur for Charlie Taylor og Dwight McNeill. Liverpool på sin side hadde Salah og Firmino på benken, men stilte på ingen måte med noe B-lag mot lille Burnley.

Ikke overraskende var det de røde som startet best og så mest til ballen innledningsvis uten at noen av lagene fikk et tidlig grep om kampen. Kantspillerne til Liverpool en konstant trussel og sto bak flere farlige angrep mot Burnley, men innleggene manglet kvalitet og ble aldri farlige. Ashley Barnes (10′ og 12′) var første til å utfordre Allison, første skudd var fra soleklar offside, mens Matip måtte rette opp det andre forsøket.

The Clarets gjorde en god jobb med å begrense geniet Thiago på midtbanen og etter kvarteret virket Burnley å ha funnet seg til rette på Anfield og leverte en positiv prestasjon. Hjemmelaget fikk flere hjørnepark, men de farligste forsøkene kom fra avstand der Shaqiri (21′), Oxlade-Chamberlain (22′) og Orogi (28′) fikk testet Pope før halvtimen.

Origi (31′) skapte etterhvert stadig mer og ble stadig farligere. Shaqiri skapte trøbbel på kanten og kom ofte i farlige situasjoner, noe som tvang fram solid forsvarsarbeid hos Burnley. Robertson (38′) og Alexander-Arnold (40′) utfordret Pope og forsvaret, men laget jobbet heroisk og forsvarte målet med kropp og sjel. Origi (43′) kunne og burde ha sendt hjemmelaget i føringen etter å utnyttet en mislykket pasning fra Mee, men spissen sendt skuddet i tverrleggeren!

Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt og like etter fikk Liverpool frispark like utenfor feltet, men skuddet gikk langt til side og høyt over mål. Dommeren blåste av omgangen og like etter det havnet spillerne i klammeri når Fabinho løp inn i Barnes og fikk gult for hendelsen. I mellomtiden havnet Dyche og Klopp i et lite ordklammeri på vei i garderoben. Spennende avslutning på omgangen.

Annen omgang startet uten bytter, men det var tydelig aktivitet i Liverpool-leiren. Samtidig ble det bekymringer i Burnley-leiren i det 47.minutt når Charlie Taylor pådro seg en smell og ble byttet ut med Erik Pieters like etterpå.

Alexander-Arnold (50′) tvang fram en sterk redning fra Nick Pope som den første muligheten etter sidebytte. Klopp hadde ingen planer om å fortsette å se på at angrepet enten bommet eller feilet, så da ble Salah og Firmino sendt utpå.

Innbytter Salah (59′) brukte ikke mange minuttene på å markere seg og tvang fram en meget sterk redning fra Pope. Derfra og ut kampen var det for det meste Liverpool det dreide seg om på Anfield. Brady deltok i mange løp fremover og fikk sendt flere innlegg mot de rødes felt, men det var langt mellom intensjonen og kvaliteten. Dermed fikk Berg Gudmundsson prøve seg istedenfor.

Firmino (71′) føyde seg til rekken av spillere som sendte ballen utenfor målet til Pope eller i klypene til keeperen. Hjemmelaget fortsatte presset og sørget for å holde Clarets-forsvaret på tå-hev, fram til Burnley fikk et gjennombrudd i det 82.minutt når Allison klippet ned Barnes i feltet. Mike Dean var ikke i tvil, blåste i fløyta og pekte på straffemerket. Ashley Barnes plasserte ballen på krittmerket, tok noen skritt og sendte kula i det nederste høyre hjørnet. Spissens 100.mål denne sesongen! Allison var på rett vei, men fikk ikke hansken på ballen og dermed tok Burnley ledelsen på Anfield i det 83.minutt!

Målet slo pusten ut av Liverpool, men det stoppet dem ikke fra å jage en utligning. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og hjemmelaget satset alt. McNeill (90+1) sendte kule like til side for målet og Selv med to minutter igjen av kampen var Alsison i Burnley-feltet for å delta på hjørnespark.

Det var 46 år siden sist Burnley hadde vunnet på Anfield og satte en stopper for Liverpools imponerende rekke med 68 hjemmekamper uten tap som strakk seg tilbake til april 2017. (55-13-0 i løpet av tre år og 273 dager). En ufattelig sterk seier for the Clarets etter en enorm prestasjon mot regjerende serieleder Liverpool. Ben Mee ble kåret til banens spiller, men Nick Pope var uslåelig mellom stengene.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson, Oxlade-Chamberlain (Salah 57), Thiago, Wijnaldum, Shaqiri (Minamino 84), Origi (Firmino 57), Mane
Innbyttere: Kelleher, Phillips, Tsimikas, R.Williams, Jones, Milner, N.Williams, Firmino, Minamino, Salah
Gule kort: Fabinho 45+1, Matip 86

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Taylor (Pieters 49), Lowton, Brady (Berg Gudmundsson 64), Westwood, Brownhill, McNeill, Wood, Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Long, Pieters, Cork, Berg Gudmundsson, Stephens, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Barnes 38

Dommer: Mike Dean