Jay sendte Burnley videre

(Fulham 0-3 Burnley): Begge lag fikk mål annullert før Jay brettet opp ermene og Burnley i føringen etter halvtimen. Det kulle ta nesten en time før Jay økte ledelsen og Long satte spikeren i kisten ti minutter før fulltid. Dermed gikk the Clarets videre i FA cupen.

Sean Dyche byttet ut hele ni spillere fra forrige kamp mot Liverpool, kun Tarkowski og McNeill sto igjen. Craven Cottage opplevde en liten bris som dekket gresset med snø og det tok litt tid før spillerne ble vant med underlaget. The Clarets fikk en positiv start og allerede etter tre minutter måtte keeper Rodak plukke ballen ut av eget nett. Dwight McNeill fant Matej Vydra i feltet, men tsjekkeren var en halvmeter i offside og målet ble følgelig annullert.

Vydra (7′, 13′) og Rodriguez (11′) var en konstant trussel og skapte mye trøbbel for hjemmelaget. Bardsley (13′) forsøkte seg på et skudd fra avstand som Rodak reddet mesterlig. Burnley virket å ha ha god kontroll og skapte mye bra fremover, men klarte ikke å unngå at Aleksandar Mitrovic satte kula i nettet i det 18.minutt. Flagget var derimot oppe og kampens andre mål ble annullert.

McNeill matet spissene med mange pasninger som tvang fram den ene redningen etter den andre fra keeper Rodak; Vydra (29′) fikk atter en god mulighet før Jay Rordriguez fant ut at nok var nok. Etter å ha vunnet tilbake ballen fra et innkast, spilte Burnley litt veggspill før kula havnet hos Jack Cork på høyrekanten, Corky la inn i feltet til Vydra og Jay. Førstnevnte var i offside, så ballen havnet hos Jay som skallet ballen i nederste hjørne. 1-0 til Burnley i det 31.minutt.

Med målet hadde Jay scoret i de siste tre møtene mot Fulham. Berg Gudmundsson (36′) ville også forsøke seg etter en pen liten raid av Tarkowski, men skuddet gikk over mål. Klokken tikket mot pause og fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang var litt mer jevn og hjemmelaget tvang fram en god redning fra Bradley Pecock-Farrell i det 59.minutt når Bryan forsøkte seg. Rodriguez (51′) fulgte opp og spissene sørget for å sysselsette keeper Rodak hele kampen. I det 70.minutt ble Vydra klippet ned i feltet og dommeren pekte på krittmerket. Jay-Rod steppet opp og gjorde ingen feil når han økte ledelsen til 2-0 i det 70.minutt.

The Clarets fortsatte presset og etter å ha plaget Fulham i ti minutters tid, var det på tide for nok en jubel. Ballen ble lagt inn og etter lit klabb og babb havnet den hos Vydra rett foran mål som parrerte med brystet og ballen havnet på perfekt vis hos Kevin Long. Stopperen gjorde ingen feil og økte ledelsen til 3-0 i det 80.minutt.

Kampens avsluttende ti minutter var i hovedsak en formalitet. Dyche byttet ut fire spillere og ga hvile til de som hadde jobbet sokkene av seg. Etter to tilleggsminutter blåste dommeren av kampen og sendte Burnley videre i FA cupen. Unge Peacock-Farrell fortjener en klapp på skulderen etter en meget solid kamp.

Fulham: Rodak, Hector, Mitrovic, Ream, de Cordova-Reid (Kebano 67), Abarabioyo (Odoi 81), Lemina (Calvarho 81), Bryan, Onomah, Anguissa (Loftus-Cheek 67), Kamara
Innbyttere: Aerola, Tete, Odoi, Loftus-Cheek, Reed, Cavaleiro, Kebano, Lookman, Carvalho
Gule kort: Kamara 74

Burnley: Peacock-Farrell, Pieters (Lowton 86), Tarkowski (Dunne 86), Long, Bardsley, McNeill (Benson 86), Cork, Stephens, Berg Gudmundsson, Rodriguez (Mumbongo 88), Vydra
Innbyttere: Norris, Lowton, Mee, Dunne, Brownhill, Westwood, Benson, Wood, Mumbongo
Gule kort: Tarkowski 74, Pieters 79