Barry Kilby i et intervju om det meste

Burnleys styreformann, hr. Barry Kilby hadde et møte nylig med aksjeeierne i klubben hvor flere faktorer ble drøftet, blant annet klubbens økonomiske situasjon og nå værende ståsted.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley FCs styreformann Mr Barry Kilby forteller om

… Finanser og fallskjermer

Sesongen vi rykket opp hadde klubben et tap på £11m, sesongen etter hadde klubben en fortjeneste på £14m, mens forrige sesong – får første etter nedrykket ligger det an til et £4m-tap.

Så hvor rike er vi egentlig? Vel, klubben er i akkurat samme posisjon som de var for tre år siden.
Forrige sesong hadde vi en lønnskostnad langt høyere enn den vi har vært vant med – vi har pleid å ligge i det nederste sjiktet, mens vi var blant de som betalte mest. Dette er ikke noe vi hadde klart uten fallskjermene, det er der alle pengene har gått og når folk spør så er alltid regnskapene offentliggjort.

…Finansielle stabiliteten.

Vi er i en god posisjon. I Premier League hadde vi akkumulerte tap, hovedsaklig gjennom våre direktører og vi gjorde rent bord etter fjoråret og startet gjeldsfri. Han man tap, må det alltid betales fra et sted og vår aktivitet på overgangsmarkedet de siste tre årene har gitt oss et vesentlig minus på rundt £6-7m. Det er noe som også må betales, samtidig som vi må balansere kontoene, men akkurat nå må vi ikke titte over skuldrene våre og skjebnen er i våre hender.

…Samkjøring av klubben

Det er en liga-resolusjon innen to-tre år som sier at Football League må gå i null ellers vil sanksjonene begynne å løpe på. Basert på dette reglementet, som reglene tilsier, har vi kun et overskudd på £10-12m uten fallskjermene og normale lønnskostnader på toppen av dette på omkring 60%.  Det er et tall som har blitt sitert flittig og er brukes allerede i League Two og adopteres i League One.

Foto: BurnleyFC.com

…Styrets strategi

Vår plan er ungdom. Vi ansatte en manager (Eddie Howe) som er mann som har benyttet seg av konseptet. Vi har tredoblet vårt speidernettverk og vi oppgraderer våre fasiliteter ved å blant annet investere i Gawthorpe. Vi planlegger fremtiden med et yngre element fordi vi må ha i bakhodet det faktum at vi ikke kan mindre enn å gå i null, men vi trenger fortsatt en blanding. Man kan ikke basere seg på fullstendig ungt fordi det er en større fare for feiling (av spillere i samme sjanger), men det er helt klart noe vi kommer til å basere fremtiden vår på og håper å finne suksess med i denne klubben.

Foto: BurnleyFC.com

…Manager-byttene midtveis i Premier League-sesongen

Jeg tror ikke folk flest er klare over traumaen det innebærer å miste manageren og trenerstaben, i løpet av en uke, midtveis i Premier League-sesongen og midt i overgangsvinduet. Det var utrolig vanskelig for klubben å håndtere og jeg tror at vi fortsatt vi bærer preg av det. I løpet av en kort periode, måtte vi hente en ny manager, nytt trenerapparat og spillere, samtidig som vi måtte prøve å bli værende i Premier League. Naturligvis, når man så på de tilgjengelige kandidatene, så ville enhver manager hatt det samme å strebe med samtidig som man måtte møte lag som Manchester United og Liverpool.

foto: BurnleyFC.com

… Jack Cork

Problemet var at vi til syvende og sist ble priset ut av markedet. Vi ønsket å beholde han og temaet var ikke overgangssummen som vi hadde råd til. Men her er et spørsmål; ville du at en spiller skulle ha tjent det dobbelte av alle de andre spillerne på laget? Jeg har sett flere tilfellet på at slikt ødelegger klubben og innflytelsen innad, så vi måtte imøtekomme det problemet hvor det til sist ble avgjort at det var langt over det vi hadde råd til og hva vi var villige til å betale.

… Salget av Chris Eagles og Tyrone Mears

Foto: Burnley Express

De var begge i sitt siste år av kontrakten og ville kunne forlate oss til neste sommer uten at vi hadde fått noe for dem. Et bud kom inn på £3m og det er penger som vil hjelpe klubben med å forsterke laget, holde den finansielle balansen og mest av alt; begge spillerne ville dra og prøve seg i Premier League. Vi kunne holde dem igjen imot deres egne ønsker og hatt to mutte spillere – noe jeg ikke tror at hadde virket fornuftig for noen parter.

… Salget av sin aksjepost til med-direktørene

Foto: Lancashire Telegraph

Jeg kommer ikke til å være her for alltid. Jeg har min bussbillett, men det er en yngre gruppe direktører som står på trappene og hvis man ser på ens etterfølgere så kommer jeg ikke til å dra med en gang. Styret ønsker at jeg fortsetter som styreformann og jeg er glad for å kunne være det, ting kommer aldri til å forbli de samme i fotball og la oss håpe at de nye direktørene har friske ideer, men for øyeblikket er jeg fortsatt her og kommer til å være det i ett år eller så.

…Fremtiden

Vi er alltid på jakt etter forbedring. Vi fikk en smak av Premier League og vi ville vært henrykte over å smake det igjen, men folk må innse realiteten noen ganger… Vi har tilbrakt i overkant av 20 år i den nedre delen av tabellen og er nå til en hver tid identifisert som en godt drevet klubb, det er alltid en mulighet vi kan gjøre det igjen, å komme oss opp, men vi må huske at vår størrelse mot de provins-byene og være smartere enn så og prøve å få det til.

Vi kommer alltid til å jobbe med færre resurser enn de fleste andre klubber, men arven etter et nedrykk er at vi prøver å bruke pengene fornuftig og jobber med å komme oss tilbake.

Noen klubbers historie – og store i tillegg – var enten å gå inn under administrasjon, rykke ned, eller begge. Det er mange fallgruver vi må unngå og vi gjør det beste vi kan for å unngå akkurat det.