Howe: – Imot fra syv til fem innbyttere

Clarets-sjefen er en av flere som den siste tiden har skrevet seg på listen over managere som er imot Football Leagues regel om å gå bort fra syv innbyttere og kun tillate fem spillere på benken fra og med 2011/12-sesongen.

Kunngjøringen kom ni dager siden og Howe føler at det er et steg bakover og strider imot Burnleys politikk om å la unge spillere bryte gjennom på Turf Moor.

Det kommer til å bli vanskelig for spillere, mer enn noen andre, forteller sjefen. Å kun velge fem spillere og la resten sitte på tribunen er aldri ideelt, det kommer alltid til å gjøre det vanskeligere for unge spillere å bryte gjennom og jeg er ikke sikker på hvorfor regelendringen ble tatt i bruk i det hele tatt. Unge spillere får det vanskeligere å nå benken.

Howe får støtte av flere med-managere i Championship, blant annet Gus Poyet og Sven Göran Eriksson.

Football League var bra i sesongens tidligere dager, si rundt 21.juli – 20 dager før ligaen starter – nå er det rett og slett flaut og uakseptabelt, men det er de som bestemmer. De har ingen anelse om hvordan man velger ut et lag og de har ingen anelse om hvordan en benk, men de tar avgjørelsen fordi de stemmer over slikt som gjør at vi må leve med det, men jeg liker det ikke, var Poyets ord, mens Svennis forklarte seg slik;

Det kommer til å skape problemer for enhver manager og er fullstendig utrolig å vite at de stemte for dette uten å snakke med spillerne, uten å snakke med managerne og uten å snakke med spillernes fagforening. Jeg mener, dette er et tilbakesteg og er sprøtt.