Barry Kilby om avgangen

I lys av gårsdagens pressemelding rundt styreformann Barry Kilbys avgang etter sesongslutt, forteller hovedpersonen i et intervju idag med klubbens hjemmeside om hvorfor han tok den avgjørelsen. 

Foto: BurnleyFC.com

Mr Kilbys avgjørelse om avgang skyldes helsemessige grunner, mer konkret – diagnosen kreft. Selv om styreformannen kommer til å gjennomgå behandling for sykdommen, vil han fortsatt beholde aksjeposten og fortsette å tjene klubben som en styremedlem etter endt 13-års periode som styreformann.

– Jeg har fått diagnosen kreft og det er noe jeg må leve med, sa styreformannen. Dette kommer til å bli en stor endring i livet mitt og det betyr at det er rett tidspunkt å trappe ned som styreformann. Jeg har kjent til det en stund, men jeg vet nå hvilken vei jeg må ta og det kommer til å oppta mye av min tid og kan derfor ikke fortsette som klubbens styreformann. 

– Jeg kommer til å gi seg som styreformann, men kommer til å være aksjonær og direktør og forhåpentligvis kunne bidra klubben. Min lidenskap og forpliktelse kommer til å bestå og jeg kommer til å overvære kamper og jeg kan fortsatt tilføye et par ting. 

Foto: BurnleyFC.com

Kilby gikk inn i Turf Moor-styret i oktober 1998 og to måneder senere ble han ansatt som styreformann som den fjerde personen i rollen i løpet av 45 år. Januar 1999 investerte han £3m i klubben og ble dermed den største aksjonæren. Kilbys etterfølger antas å bli en av de nåværende styremedlemmene som består av Brendan Flood, Clive Holt, Mike Garlick og John Banaszkiewicz.

– Styret velger ut deres styreformann og det kommer til å skje i slutten av mai – jeg går ut ifra at det blir en av de nåværende direktørene. 

Mr Kilbys avgjørelse om å trappe ned kommer et år der det har skjedd mye omstrukturering i klubben, samtidig som de lilla- og lyseblå drømmer om en Play Off-plassering.

Foto: BurnleyFC.com

Det er for andre å dømme hvordan jeg forlot klubben, men jeg håper at de anser det som i god helse. Det er ikke lett for småby-lag med mindre befolkning som Burnley FC og det blir vanskeligere, når jeg ser på hvordan det var i Championship i 2000 og hvor klubber som Stockport County og Crewe – og selv nå – i Conference er det lag som på samme nivå som oss et par år siden og se på dem nå. De er ikke i Football League en gang. 

– Finansene er tøffe og man må være ekstremt forsiktig med hvordan man bruker pengene og jeg mener å tro at vi har vært fornuftige med å ta de rette avgjørelsene. Jeg mener vi er i god stand og kan se fremover, avsluttet 63-åringen.