Barton: – Ydmyk og stolt over å være her

Joey Barton pressekonferanseJoey Barton siterte Sean Dyche og ambisjonen klubben har som den største grunnen til at han takket nei til flere lukrative tilbud andre steder.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Manchester City, Newcastle og QPR-spilleren skrev under en ett-års avtale med Lancashire-klubben etter å ha tilbrakt tiden uten kontrakt denne sommeren. 32-åringen nølte ikke med å skrive under for the Clarets etter å ha snakket med Sean Dyche som han beskriver som «den mest imponerende mannen jeg har sittet foran på lenge».

– Jeg tenkte en periode at tilbudet ville dukke opp, det er visse klubber og managere man kunne tenke seg å jobbe under. Sean var på den listen, forklarte Barton. Det var mange tilbud, noen i ligaen over og noen utenlands, samt forskjellige finansielle tilbud, men jeg ønsket å spille fotball og ønsker å spille et sted der det er fremgang. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil virkelig spille for managere som virkelig tror på gruppen de har og som føler de har det som trengs for å konsolidere i ligaen over. Jeg er glad for at de tenker det samme og at jeg kan hjelpe gruppen, jeg er virkelig ydmyk og stolt over å kunne være her og gleder meg til å sparke i gang. 

– Vi snakket sammen flere uker siden og visste øyeblikkelig at Sean var en jeg likte, jeg har sett Burnley spille et par år og nylig var vi i direkte konkurranse med hverandre. Jeg beundrer den jobben Sean har gjort her, som fotballklubb, hva de har fått til, men også som en fantastisk gruppe spillere. 

– Jeg håpet på et lag i Premier League fordi det er den største ligaen i verden og jeg har mye erfaring med PL-lag, men så raskt det ikke gikk i den retningen, snakket meg med manageren. Vi møttes igår (onsdag) og han kokte lunsj til meg og vi snakket om fotball. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var første gangen vi satt sammen ansikt til ansikt og når jeg gikk ut derfra, tok jeg opp telefonen og sa at jeg ville spille for denne karen og Burnley, det var så enkelt som det. Han er den mest imponerende mannen jeg har sittet i lag med på veldig lenge. 

– Jeg tror at denne klubben vil på mange måter tillate meg å vise hva slags spiller jeg og som person. Jeg tror det er en gruppe som er berettiget suksess på og utenfor banen. Å hjelpe klubben og være en del av å komme seg tilbake til Premier League ville vært en veldig god oppnåelse for meg personlig og noe jeg ønsker å være en del av, avsluttet Barton.

Barton blir å se i Burnley-trøye nummer 13