Joey Barton blir en Claret

Burnley FC har idag signert Joey Barton etter at 32-åringen skrev under en ett-års kontrakt med Turf Moor-klubben.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er henrykt over å ha Joey ombord, skrøt Dyche. Han var veldig respektfull når han snakket om klubben vår forrige sesong og denne sommeren, vi har hatt mange samtaler og han gjorde det klart at han er interessert i det vi driver med, så det å komme hit var noe han ville vurdere. 

Han er en ønsket spiller og som andre verdsetter, jeg vet det er en del annet i livet hans og hans karakter, men på banen snakker alle vel om han og han er helt klart en jeg tror kan kulturen og som har forståelsen for det vi gjør, avsluttet Dyche.

Barton er født i Huyton og startet karrieren i Manchester Citys akademi hvor han fikk debuten sin min Bolton april 2003, i løpet av tiden der ble det U21-spill for England og kronet til årets unge spiller sesongen etter (2003/04). I 2007 ble det spill for det engelske A-laget.

Det ble over 150 kamper for City før en £5,8m-overgang til Newcastle fant sted i 2007 og hvor han tilbrakte fire år, både i Premier League og deres nedrykk til the Championship. Etter 84 kamper på St. James Park gikk han til QPR sommeren 2011 og var der til denne sommeren. I løpet av tiden der ble det et låneopphold i Marseille, samt opprykk og nedrykk.

Redaksjonen ønsker Joey Barton velkommen til Turf Moor!