Bartons første ord til pressen

Foto: BurnleyFC.com

Clarets siste tilskudd i troppen Joey Barton forteller at han koser seg på jobb i sin nye tilværelse på Turf Moor og lover fansen at han skal gi alt når han har den burgunder- og lyseblå trøya på seg.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

33-åringen skrev under en ett-års kontrakt med Lancashire-klubben forrige uke og møtte media for første gang som Burnley-spiller i en pressekonferanse på treningsfeltet Gawthorpe tidligere idag. Den tidligere landslagspilleren hyller miljøet og etikken som har blitt bygget opp i klubben, noe han lenge har beundret.

Det er et veldig hyggelig miljø og man liker følelsen av å komme på jobb om morgenen. Jeg prøver ikke å kritisere andre steder hvor jeg har vært ved å si det, men det er en god følelse ved stedet, skrøt Barton. Man føler seg velkommen til å trene her og en føler at det er en familie-klubb.

– Etikken klubben har passer meg  veldig godt og jeg føler jeg blir en skrue i det hele, jeg må gjøre meg fortjent til mulighetene og ser fram til å vise alt det jeg kan. Alle her er innstilt på forbedringer og det har ikke alltid vært tilfellet i de klubbene jeg har vært. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Barton har opp gjennom årene vært kjent for å være noe kontroversiell, noe Burnley-fansen også fikk oppleve på sosiale medier.

– Jeg har sagt at Turf Moor er et intimt sted å besøke som en bortespiller og det er en lidenskapelig stadion. Jeg har blitt sett på som en urokråke for ting jeg har sagt og det liker jeg, men er ingen spiller som tar seg nær av det. Å komme til slike stadioner og være en spiller som takler slikt betyr at det tar presset av andre som kanskje ikke klarer det. 

– Det bredte seg ut på sosiale medier hvor fansen er og der fikk jeg litt pepper, det som noen ganger sies der er ironi og humor. Jeg har en pervers sans for humor som noen ganger kommer ut på sosiale medier og det er ikke alltid at andre finner det like morsomt som det jeg gjør. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg prøvde ikke å være offensiv, men å stå på mitt og stå imot pepper fra Burnley-fansen som lidenskapelig fortalte meg at vi (QPR) ikke kom til å rykke opp gjennom Play-Off. Nå som jeg har skrevet under gulper noen opp de kommentarene til noe som får det til å virke forferdelig, men tingen er at jeg har elsket alle klubbene jeg har spilt for og det var gjensidig. 

Det kommer til å være fans som ikke er begeistret med det jeg har sagt og ingenting jeg sier kommer til å forandre på det. Jeg føler derimot at prestasjonene på gressmatten kommer til å gjøre det og grunnen jeg kom hit er for å få oss tilbake til Premier League. 

– Jeg er en som bryr meg, en som prøver og en ting jeg kan garantere Burnley-fansen er at jeg kommer til å alt hver gang jeg tar på meg Burnley-trøya, det er den eneste måten jeg kan spille på, avsluttet Barton.