Ben Mee roser Austin opp i skyene

Forsvarer Ben Mee hadde en god debut-sesong for the Clarets ifjor, men etter Joseph Mills’ ankomst i sommer har det blitt reduserte muligheter for den tidligere Manchester City-spilleren. Unge Mee er sikker på at det er fler prestasjoner i vente og hyller samtidig Charlie Austin etter spisses andre kamp på rad med mål. 

Foto: BurnleyFC.com

Ben Mee forteller at han ikke ville ha byttet bort toppscorer Charlie Austin for noen andre spisser i Championship etter at den tidligere Swindon-spissen satte inn begge målene under the Clarets’ 2-1 seier over Derby. Flere klubber har investert stort i angrepsspillere denne sommeren, blant annet rivalene Blackburn Rovers som spyttet ut £8m for daværende Huddersfield-spissen Jordan Rhodes.

The Clarets’ toppscorer er også ligaens mestscorende (delt 1.plass med Barnsleys C.David) med syv nettkjenninger – som er to mer enn rekordkjøpet Rhodes. Ben Mee imponerte som vanlig på venstrekanten når the Clarets snudde en lei borteform om til seier og var full av lovord rundt spissen som har sprudlet i lyset av Jay Rodriguez’ salg i sommer.

Foto: BurnleyFC.com

– Med måten han spiller på, putter han i mål for moro skyld og antallet snakker for seg selv, forklarte forsvareren. Han er i slaget og vi ville ikke ha byttet han for noen andre, han har tatt steget opp og scoret mange mål. Chas (Charlie Austin, red.adm) scorer for moro skyld og det er tingen med han; hodet eller andre typer mål, så gjør han det veldig bra for oss. Vi savnet han her forleden og håper at han klarer å holde seg skadefri og fortsetter å putte inn målene for oss hele sesongen.

-Jeg ville heller foretrukket å hatt målene og oppmerksomheten rundt han og er sikker på at han blir koblet bort både her og der, men vi trenger målene hans. Vi trenger han til å score mål, vi ønsker å beholde han og ønsker derfor ikke å sette en prislapp på han – han gjør det tilsynelatende bra for øyeblikket og vi håper han fortsetter i samme bane. Han er uhyre viktig for oss.

Selv var forsvareren omsider ut på banen igjen etter å ha måttet vente tålmodig side Joseph Mills’ ankomst som virkelig har imponert på venstrebacken for the Clarets. 23-åringen fikk sin første start for sesongen og forteller om en til tider tøff og frustrerende tid.

– Jeg skal ikke lyve, det har vært frustrerende. Men jeg ønsket sjansen min og håper å kunne bli værende i laguttaket fremover og fortsette å prestere slik jeg gjorde på lørdag. Vi liker å holde ting stramt og ønsket å spille uten baklengs, noe vi dessverre ikke klarte og slapp inn et tidlig mål – noe vi var skuffet over.

– Vi kom tilbake og viste karakter, som er bra og fikk vår første borteseier denne sesongen. Det var et flott resultat og vi slet litt til tider, men så dukket Charlie opp med en flott nikk og utlignet, annen omgang måtte vi plante bena godt i jorda og det var en klassisk oppvisning med forsvar og kontringer som fikk et godt utfall, avsluttet forsvarer Mee.