Bikey & Howe

Bikey slapp til på banen i sin første kamp siden Howe tok over Burnley-skuta og gjorde det relativt greit. Forsvareren håper laget kan brette opp ermene og sprette tilbake, mens manageren ser på muligheten med Bikey som et mer langvarig alternativ i forsvaret. En to uker lang pause venter med landslagkamper som skal spilles og dette er en periode manager Howe ønsker å bruke til å drille sine disipler, men samtidig gi dem tid til å hvile slitne bein.

Etter lagets to siste to kamper – før Bristol kampen – hadde Burnley sluppet inn hele fem mål, noe som er uvant for et lag som vanligvis ikke lar andre lag slipp til i ligaen. Noe måtte gjøres og Howe lot derfor Andre Bikey spille til fordel for Michael Duff, som i likhet til visekaptein Clarke Carlisle har fått en del kritikk id et siste.

Bikey som debuterte under Howes ledelse forteller at de to kommende ukene bør brukes til å gjenfinne- og bygge opp igjen den formen de lilla- og lyseblå hadde en kort tid siden. Et poeng av ni mulige er ikke godt nok for et Burnley-lag med opprykksambisjoner.

foto: burnleyfootballclub.com

Det er et bra tidspunkt fordi vi vet hva vi må gjøre, forteller forsvareren. Vi kommer til å hvile, men vi må også være forsiktige fordi alle må være i form og passe på dem selv siden pausen er så lang. Jeg vet ikke hva programmet kommer til å være, men vi kommer til å ha et møte og finne ut hva vi må gjøre.

– Som jeg har sagt hele tiden og vi har et godt lag, selv om vi tapte på lørdag, må vi fokusere på neste kamp – jeg tror at hvis vi vinner den neste vil det være et stort løft for oss og vi kan prøve å komme oss inn i topp-seks plasseringene.

– Det var en stor frustrasjon (tapet, red.adm), ikke bare for meg, men for hele laget fordi vi følte at vi burde ha gjort bedre enn så, innrømmer Bikey. Vi følte at vi spilte bedre i andre omgang og gjorde det vi gjorde som burde ha gitt oss minst et poeng, men deres andre mål gjorde det vanskelig for oss. Vi prøvde, men det skjedde ikke og slikt hender noen ganger, det var en stor skuffelse og det er ikke stort mer man kan vi om det. Vi tapte tre poeng og må nå fokusere på neste kamp, avslutter forsvareren.

Manager Howe på sin side likte det han så og føler at den Kamerunske landslagspilleren har det som trengs for å kjempe seg tilbake til en startplass etter å ha tatt over etter Brian Laws. Bikey ble satt i forsvaret sammen med Carlisle, etter ikke å ha spilt siden 22.januar mot Scunthorpe, da han kom inn fra benken og Burnley-sjefen utelukker ikke en langvarig løsning med Bikey i forsvaret.

– Jeg mener han gjorde det greit og jeg tror han kommer til å gjøre det bedre med kamptrening, forklarer Howe. Han har ikke spilt på lenge og det er begrenset hva du kan få til på treningsfeltet og jeg tror han mangler litt skarphet for øyeblikket for å være på topp. Jeg føler han kan forbedre seg, men det tror jeg alle spillerne kan.

foto: burnleyfootballclub.com

Med en to ukers lang pause fra spill, planlegger Howe å bruke tiden på treningsfeltet til å jobbe med de aspektene der skoen trykker, men samtidig gi slitne bein en mindre (og etterlengtet) pause.

Vi har hatt mange kamper, men vi kan gjøre det bedre og kommer ikke til å bruke det som en unnskyldning, poengterer Howe og forteller litt om fremdriftsplanen. Det gir oss en sjanse til å jobbe med spillerne på treningsfeltet, noe vi ikke har hatt så mye tid til på grunn av alle kampene vi har spilt, april er en hektisk måned, men de neste to ukene vil bli brukt fornuftig.

– Målene vi har sluppet inn er det første vi må adressere og når du gjør det tenker jeg følgelig at målene vil dukke opp på motsatt side – det er noe vi kan jobbe med. Vi kommer til å jobbe veldig hardt med spillerne neste uke og de kommer til å få en periode hvor de kan hvile seg, vi har hatt mange kamper og det venter fortsatt mange kamper på kort tid neste måned så vi må forsikre oss at spillerne er best mulig forberedt og i best mulig fysisk tilstand for kampene som kommer.

– Alt er mulig, det endrer seg så fort, poengterer sjefen. Vi gjør det veldig vanskelig for oss selv og vi har sagt at når kommer inn i den syklusen så kommer det til å være vrient fordi vi jager toppen og gjør det fortsatt. Vi hadde likt å få mer fra de siste kampene, men nå må vi sørge for å fokusere på de nest.