Blake om Burnleys talenter

Klubbens nye trener, Jason Blake som ble hentet av Eddie Howe nylig, er bestemt når det gjelder klubbens ambisjon å fortsette flyten av lokale talenter til Turf Moor. Treneren er imponert over det utvalget talenter Eddie Howe og hans mannskap har til rådighet, noe han ønsker å bygge på og skape flere kommende- og store spillere.

Blake er en del av Eddie Howes «nye» Burnley, som enn så lenge har bestått av forsterkninger innen trenerapparatet og unge talenter. Blakes CV består av blant annet Southamptons akademi hvor duoen Theo Walcott og Gareth Bale har sine røtter, samtidig som treneren har tilbrakt tid sammen med Eddie Howe tidligere; i AFC Bournemouth, hvor en håndfull fremtidlige seniorspillere ble utviklet.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Treneren tar nå følge med Howe til Burnley og ønsker å fortsette i samme bane som tidligere; med å utvikle unge- og talentfulle spillere som Burnley har avlet opp gjennom årene med Jay Rodriguez og Chris McCann som gode eksempler fra førstelaget og Alex MacDonald, Wes Fletcher, Alex-Ray Harvey og Dominic Knowles som alle står venter på sin tur.

Enhver klubb trenger å skape en kultur med intern utvikling av egne spillere, forteller Blake. Vi er fullt klare over de finansielle restriksjonene klubbene har i disse tider, så å utvikle egne spillere er vitalt. Noen klubber trenger å gjøre det slik for å overleve og hvis det viser seg at det er unge- og lokale spillere som har jobbet seg opp fra akademiene, ungdomslaget og nå førstelaget, så skaper det bedre bånd mellom lokalsamfunnet og klubben, noe jeg føler er utrolig viktig.

Foto: Burnleyfootballclub.com

På dagligbasis jobber Blake med unge spillere – og noen på prøvespill – hvor han føler at han har mye utmerket talent å jobbe med i jakten på å utvide Eddie Howes utvalg av talenter.

Jeg hadde et veldig ungt lag med meg ved en anledning og ble imponert over dem, deres utvikling, hvor lystne og sultne de var. De er naturligvis skuffet over å ikke kunne bidra på førstelaget, men vi må bruke den skuffelsen som en form for motivasjon som kan plassere dem der, en eller to av dem trente med førstelaget allerede. De er veldig sultne og det er ingenting å si på entusiasmen, noen ganger må man styre det ligg, men vi ønsker at de gjør alt det de kan og jobber så hardt de kan for å nå førstelaget, avsluttet treneren.