Blandende følelser og et slag i ansiktet

Manageren satt igjen med blandende følelser etter at the Clarets tapte i siste liten mot Jürgen Klopps Liverpool etter at Rangar Klavan satte inn gjestenes vinnermål på overtid. Sjefen mener at Burnley gjorde tilstrekkelig til å hente hjem ett viktig poeng, mens eventyreren Johann Berg Gudmundsson betegner det som et slag i ansiktet. 

Foto: BurnleyFC.com

Saide Mane sendte gjestene i føringen etter timen spilt med et meget pent mål og etterhvert som Burnley fikk tre angripere på banen løsnet det for the Clarets som fikk en sen utligning med Johan Berg Gudmundsson. Det så lenge ut til å bli poengdeling på Turf Moor, men i det fjerde tilleggsminutt dukket Klavan opp og satte inn vinnermålet foran egne fans.

– Jeg er frustrert, det var mot slutten av kampen og siden vi leverte en god prestasjon, så mener jeg vi fortjente ett poeng. Noen ganger så skjer dette, det var et simpelt mål og det er ikke ofte vi slipper inn slike. Man må huske på at det strengt tatt det samme laget som løp utpå banen og det er en del støy rundt det at jeg ikke kan gjøre noe med det, men jeg mener at alle kunne se det var en veldig motivert gruppe spillere som prøvde hardt å vinne kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Marginene er utrolig små og vi var litt uheldige mot Manchester United, så dominerte vi mot Huddersfield hvor vi ikke fikk en straffe vi skulle hatt og så var vi uheldige igjen idag. Men det må være en prestasjon og jeg er veldig glad for at juleprogrammet er over, spesielt vi er stukket om dagen, mer enn det vi har vært over en periode.

– Vi gjorde alt vi kunne for å få noe mot et Liverpool-lag som halte ut tiden med innkast og frispark, noe som drepte kampen etterhvert som den nærmet seg fulltid. Det sier noe i seg selv, at et lag bruker den taktikken mot et lag som Burnley og jeg kan trygt si at det ikke alltid har vært tilfellet. 

Foto: BurnleyFC.com

[pullquote]Jeg er stolt av laget og hvordan de er nå sammenlignet med ett år siden – Sean Dyche[/pullquote]

– Det ble gjort til en stor sak at de manglet flere spillere idag, men jeg så på angrepet deres og de ble alle hentet for £30m eller mer. Det forteller meg at de er et flott lag, men vi holdt dem stille i store deler av kampen.

– Så selv om det var frustrasjon i sluttminuttene, så er jeg stolt av laget og hvordan de er nå sammenlignet med ett år siden. Vi må fortsette å jobbe og være en trussel i den avsluttende delen, men det er en enorm fremgang i laget, avsluttet Dyche.

Målscoreren Gudmundsson hadde håpet at Burnleys første mål for sesongen skulle ha betydd mer, men gleden ble dessverre kortvarig for the Clarets som måtte gå av banen frustrerte og oppgitte.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har ventet lenge på et mål og har lagt opp til noen, men man ønsker alltid å score selv. Det var tøft siden det ikke betydde noe og vi ikke tok poeng, som er skuffende. Det er et slag i ansiktet, spesielt etter alt det harde arbeidet vi la ned med å komme oss inn i kampen igjen og mot et så godt lag som Liverpool.

– De har noen fantastiske spillere og viste at de fortjener å være i toppen. Alle de store lagene vi har møtt så har vi vist at vi kan skape problemer, vi trenger bare å holde oss til det. men det er tøft fordi vi ikke fikk poenget vi fortjente.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener vi har spilt bra mot alle bortsett fra mot Tottenham. Spurs var bedre den dagen, men mot Manchester United ledet vi 2-0 og det er en kamp man ønsker å vinne. Mot Huddersfield spilte vi utrolig fotball, fortjente en straffe og fortjente å vinne.

– I dag var det samme, men slik er fotball, man må konsentrere seg gjennom hele kampen og det gjorde vi ikke. Vi må bare fortsette i samme spor for vi har hatt en fantastisk sesong og det er mye mer i vente fra oss. 

– Det begynner å bli en stund siden vi vant og vi må komme oss tilbake på vinnersporet, men første halvdel av sesongen var utrolig så hvis vi ser tilbake på det, så kan vi ikke klage, avsluttet eventyreren Gudmundsson.