Tapte på overtid

(Burnley 1-2 Liverpool): Det var en jevn kamp på Turf Moor der Burnley gjorde en god jobb med å begrense gjestene fra Liverpool, men etter timen fikk Pool hull på byllen med et mål av Mane.

Det måtte tre spisser til på banen før the Clarets og eventyreren Johann Berg Gudmundsson fikk utlignet, men på overtid dukket Ragnar Klavan opp og satte inn vinnermålet til stor frustrasjon for the Clarets.

The Clarets hadde kun ett bytte i lagoppstillingen hvor James Tarkowski erstattet Kevin Long, mens Liverpool måtte klare seg uten formspillerne Coutinho og Salah, i tillegg til flere andre førstevalg som ble hvilt.

Liverpool startet best og var første ute til å skape en mulighet, men Lallanas (1) forsøk gikk høyt og langt over Nick Pope. Det ble raskt jevnt på Turf Moor, men the Clarets var litt slurvete med ballen selv om Barnes (8) kom til en mulighet, men gjorde det samme som Lallana, sendte over.

Oxlade-Chamberlain skapte kampens første mulighet i det 16.minutt etter en fin pasning fra Lallana, men sendte ballen rett på Nick Pope som ga til hjørnespark. I det 18.spilleminutt fikk gjestene hjørnespark som Burnley klarerte og kontret med Ashley Barnes, spissen sendte en herlig pasning til eventyreren Gudmundsson som ble stoppet av Lallana i siste liten. En flott mulighet for the Clarets som kom stadig nærmere.

Midtveis i omgangen var det Liverpool som så mer til ballen, men gjestene klarte ikke å skape stort. Burnley virket komfortable i forsvar og deres organiseringen hindret det meste Liverpool prøvde på. Arfield (27) skapte Burnleys første målsjanse etter et fint innlegg av Steven Defour, men ballen gikk rett i hendene på Mignolet. Wijnaldum (31) og Mane (31) prøve begge på halvhjertede forsøk, men begge gikk over og til side for mål.

Det skulle ta 33 minutter før Ashley Barnes fikk sitt første frispark som etter litt fram og tilbake havnet hos Gudmundsson som la inn i feltet og der var Barnes (34) som kom til en god mulighet, men ballen gikk utenfor. Gjestene kunne ha tatt ledelsen på Turf Moor to minutter senere med Solanke (36), men raske Ben Mees og Phil Barsleys raske reaksjoner fikk avverget muligheten. Like etterpå var Arfield (37) utrolig nære Burnley-jubel.

Det fulgte en god Burnley-periode der hjemmelaget presset der The Clarets skapte mye bra på Liverpools banehalvdel og regnet begynte å pøse på Turf Moor, så da var det greit med en pause i en varm garderobe.

Etter sidebytte var gjestene tidlig på hugget, men klarte fortsatt ikke å bryte ned Burnleys robuste forsvar. The Clarets på sin side spilte tålmodig og bygget opp spillet og hadde noen eksplosive kontringer underveis, men fikk det ikke hele til å stemme og mange potensielt gode innlegg ble klarert av Liverpools forsvar.

I det klokken viste nøyaktig timen spilt fosset Liverpool og Alexander-Arnold fremover, ballen ble lagt inn, traff Taylor som delvis klarte og kula havnet hos Saide Mane like utenfor feltet og sendte kula i øverste hjørne med et meget pent skudd 1-0 til Liverpool. Burnley og Defour (62) prøvde å svare nesten umiddelbart, men keeper Mignolet sto i veien.

The Clarets satte inn stor-offensiven og stresset gjestene, som ble nødt til å benytte seg av kontringer. Burnley trengte litt inspirasjon og et bytte lå i kortene, dermed viket Jeff Hendrick veien for big Sam Vokes. Samtidig ble Mane erstattet av Firmino, til en pipekonsert fra hjemmefansen. Gjestene fikk fem hjørnespark i løpet av fem minutter. Alexander-Arnold (74) skapte den største muligheten i forkant av det fjerde hjørnesparket.

Lancashire-laget fikk det ikke til å gli og Ashley Barnes brente en kjempemulighet på volley, men de burgunder- og lyseblå presset og skapte hodebry for Pool-forsvaret. Samme mann fikk en ny mulighet fra hjørnespark (81), men verken spissen eller Bardsley klarte å utnytte det som burde vært et mål.

Oxlade-Chamberlain (83) prøvde seg mot Nick Pope fra kort hold, men keeperens hanske var i veien. Like etterpå var det Sam Vokes (84) som fikk mulighet å å score etter et fint innlegg fra eventyreren, Mignolet sto i veien. Nahki Wells ble sendt utpå med fem minutter igjen og the Clarets hadde nå tre spisser på banen.

Innbytter Wells sikret et innkast : Taylor, Cork, tilbake til Taylor, la inn til Vokes, stusset videre til eventyreren Johann Berg Gudmundsson (88) som sendte kula i nettet med hodet og 1-1 på Turf Moor!! Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og begge lag jobbet for å finne vinnermålet og det var på et frispark i det fjerde tilleggsminutt som skulle være skjebnesvangert. Kula legges inn av Oxlade-Chamberlain, Lovren stusser og Ragnar Klavan satt kula i nettet. 2-1 til Liverpool.

Hjerteskjærende.

Burnley: Pope, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Arfield (Wells 85), Cork, Defour, Hendrick (Vokes 71), Gudmundsson, Barnes
Innbyttere: Lindegaard, Lowton, Long, Westwood, Walters

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Klavan, Lovren, Gomez, Can, Wijnaldum, Lallana (Milner 85), Oxlade-Chamberlain, Mane (Firmino 71), Solanke
Innbyttere: Karius, Robertson, Ings, Matip, Woodburn

Tilskuere: 21,756 (2,460)