Long hyller forsvaret

Forsvarer Kevin Long er henrykt over å få være en del av ett Premier Leagues tøffeste forsvar i det de reiser til Anfield og møter det frittscorende Liverpool-laget til Jürgen Klopp. 

Foto: BurnleyFC.com

Long har startet fem kamper i desember og kun en gang har Burnley vært det tapende laget, men det har blitt tre kamper uten baklengs siden da. Det rår usikkerhet om forsvareren må vike plassen for James Tarkowski som er tilbake fra karantene, men uavhengig av det, så roser Long et forsvar som er i toppen av ligaen.

– Det gjelder å få spilletid, det er vanskelig å spille en kamp, så være ute i kulden og komme inn igjen. Å spille et par kamper på rad gir en følelse av konsistens, som fotballspiller ønsker man å spille – spesielt mot de store lagene, så det er fantastisk. Vi har Ben og Tarky og meg selv, så vi er en god defensiv enhet her, men det er ikke bare forsvaret. Hele laget legger ned en innsats med å forsvare, som gjør det lettere å komme inn på laget. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi spilte bra på lørdag, holdt nullen og fikk et poeng, men nå ser vi mot mandag. Vi er halvveis gjennom sesongen og ingenting er oppnådd enda. Vi fortsetter i samme spor. Fansen spiller en viktig rolle og vi kommer til å alt mot Liverpool og forhåpentligvis får vi et resultat. 

– Liverpool er et fantastisk lag med utmerkede spillere som ser fremover, vi kommer til å spille så godt vi kan og får forhåpentligvis noe ut av det. Alle kampene vi starter, starter vi uten frykt, det er ingen grunn til å frykte motstanderen. Det er elleve mot elleve og alt man kan gjøre er ens beste, forklarte Long.