Sterke reaksjoner

Ikke overraskende kom det streke reaksjoner fra Sean Dyche etter kampen der Burnley regelrett ble nektet straffe for en felling av Jeff Hendrick i feltet. Både midtbanespilleren og sjefen hadde sitt å si om saken, mens Nahki Wells på sin side var glad for å få etterlengtet spilletid og ser fram til de kommende kampene. 

Foto: BurnleyFC.com

Iren ble felt av den danske keeperen Jonas Lössl etter timen, men dommer Paul Tierney valgte å ikke gi straffe da han mente at det ikke var noen kontakt fra keeperen. Dette i en periode der Burnley dominerte spillet.

– Jeg prøvde å gå rundt han og kjente kontakt som fikk meg til å falle, men dommeren sa han ikke anså det som et selvforskyldt stup og mente jeg mistet fotfeste. Jeg mener vi kjempet hardt idag, så det var skuffende og uheldig at vi ikke fikk straffen, men det vi alltid sier er at hvis vi ikke kan vinne kampen, så skal vi heller ikke tape den, forklarte Hendrick.

Manageren var brukte litt skarpere ord og formulerte det hele slik;

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg trenger ikke å si så mye om det og håper at TV viser det om og om igjen, fordi jeg mener det er umulig at det ikke gis straffe. Dommeren sa at Jeff mistet fotfeste og jeg er ikke enig at det er grunnen til at han falt slik, det kan vi alle være enige i. Jeg begynner å bekymre meg for spillet om dagen, fordi jeg er i en liga der alle for straffer for alle mulige grunner, men når det er en så soleklar som nå, så gis den ikke. 

– Det som er merkverdig i fotball om dagen er at når spillere går ned med skuespill-ferdigheter og kaster armene i været, så får de straffen. Jeff gikk ned på naturlig vis etter at foten hans ble klippet under han og får ikke straffe, det virker som at jo mer teatralsk man går ned, desto større sjanse er det for å få straffe. 

Foto: BurnleyFC.com

– Foruten (den manglende) straffen er jeg veldig fornøyd med laget basert på prestasjonene deres. Vi var fysisk sterke, skapte mange sjanser og guttene gjorde en god jobb ved å begrense dem til veldig lite, samtidig som keeperen vår ikke hadde allverdens jobb å gjøre. Det er tre bortekamper av fire og tre veldig gode poeng til tabellen. Vi fortjente mer idag, men man får ikke alltid det man fortjener. 

Nahki Wells ble gjenforent med sin forrige arbeidsgiver og fikk ti minutter på John Smith’s Stadium. Spissen fikk en god mulighet til å kunne punktere kampen, men var en halv fot for kort.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var godt å være tilbake på et kjent sted og jeg fikk en hyggelig mottagelse av hjemmefansen. Jeg er bare skuffet over at jeg ikke kunne fullføre den halv-sjansen jeg hadde sent i kampen, det var nesten en perfekt avslutning. Voksey gjorde en god jobb med å levere ballen til området jeg stortrives i og jeg reagerte på det, men trengte kanskje en tomme mer – men det var også en god redning. 

– Jeg har fått to Premier League innhopp i de tre siste kampene og er henrykt over å få sjansen. Jeg føler jeg har jobbet sokkene av meg og føler meg i god form, jeg føler jeg kan tilby mye til det laget og kommer til å fortsette å prøve å ta de sjansene jeg får. Det var litt skuffende over å ikke få mitt første Premier League-mål, men sjansene vil komme. Jeg har måttet være tålmodig og jobbet hardt fordi det er det jeg er oppvokst til å gjøre. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det kan være Liverpool, det kan være Manchester City, det kan være en kam etter det igjen, men jeg kommer til å fortsette å jobbe hardt og målet vil komme så lenge jeg får sjansen. 

Også Wells hadde en kommentar å komme med angående straffe-avgjørelsen, men var også klar over at det ikke er mye man får gjort med det nå lenger og det er viktigere å konsentrere seg som den kommende motstanderen, Liverpool.

– Det er litt skuffende og en liten avgjørelse som det kan være forskjellen mellom tre og ett poeng. Vi følte vi var det bedre laget, men fikk ikke lønn for strevet så vi prøver igjen på mandag. Vi er skuffet over ikke dra herfra med tre poeng, men samtidig så vet vi hvor vanskelig det er å få poeng i Premier League, så vi børster av oss støvet og forbereder oss til Liverpool. Det blir en stor oppgave, men historien denne sesongen har vist at vi kan konkurrere med de store gutta og ta poeng, så det skal vi prøve på, avsluttet Wells.