Snytt for to poeng

(Huddersfield 0-0 Burnley): Burnley var det beste laget og skapte mange gode sjanser. I annen omgang ble de snytt for straffe og gjestene har all grunn til å føle at de mistet to poeng takket være en feil dommeravgjørelse.

Burnley startet med et uendret lag fra forrige kamp og det startet friskt på John Smith’s Stadium med to lag som begge gikk ut offensivt. I det 11.minutt ble Gudmundsson klippet ned av Zanka med gult kort og frispark til følge.

Eventyreren la inn kula i feltet og fant hodet til Kevin Long som sendte ballen rett på Lössl som ga retur rett i bena på Ashley Barnes, spissen satte kula i mål, men reprisebildene viste av tre Burnley-spillere var i offside og målet ble dermed annullert.

The Clarets kom til flere spennende muligheter etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis der Arfield (18) kom til en god mulighet, men en Town-forsvarer fikk ryddet unna i siste liten. Det etterfulgte med to hjørnespark og et innkast som ikke ga noe resultat.

Gudmundsson (21), Defour (23, 29), Arfield (26) og Barnes (31) skapte store muligheter, men alle sendte kula enten like til side for eller over mål.

Hjemmelaget gjorde det bedre mot slutten av omgangen, men klarte ikke å utnytte mulighetene sine og ble hindret av et godt organisert Burnley-forsvar. The Clarets var det bedre laget og man kan si at de dominerte første omgangen, men det var målløst i det dommeren blåste av til pause.

[smartslider3 slider=3]

Etter sidebytte var det Burnley som var mest på hugget og Barnes ga keeper Lössl litt hodebry, men det var overraskende nok Phil Bardsley (49) som fikk det førte skuddet på Town-keeperen. Arfield (53) kom til en stor mulighet, men skuddet gikk rett på keeper og Town slapp med skrekken.

I det klokken viste 60 spilte minutter ble the Clarets snytt for en soleklar straffe når keeper Lössl felte Hendrick i feltet, men dommeren foretok seg ingenting og ga utspark.. Kampen ble etterhvert mer fysisk og midtveis i omgangen ble Town-laget farligere med flere løp mot Burnley-målet, så noe måtte gjøres. Inn kom Sam Vokes.

Burnley-sjefen lot hurtigtoget Nahki Wells få ti minutter på banen mot sin forrige arbeidsgiver. Innbytteren fikk en veldig god mulighet ette fem minutter på banen når et Gudmundsson-innlegg havnet hos Vokes, som ga Wells, men spissen fikk ikke foten på kula. I det første av kampens tre tilleggsminutt fikk Sam Vokes muligheten til å punktere kampen, men keeper Lössl fikk avverget innlegget.

Dermed ble det målløst på John Smith’s Stadium og the Clarets vil sitte igjen med følelsen at dette var en kamp de skulle ha vunnet og spesielt den kontroversielle avgjørelsen etter timen vil bli et emne. Uansett så fortsetter Burnley med sin imponerende borteform i Premier League.

Huddersfield: Lössl, Malone, Hogg, Mooy, Van la Parra, Depoitre, Ince (Lolley 54), Quaner (Williams 82), Zanka, Schindler, Hadergjonaj (Smith 46)
Innbyttere: Coleman, Craine, Lolley, Mounie, Hefele
Gule kort: Zanka 11, Lolley 90+2

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Mee, Taylor, Arfield, Cork, Defour, Gudmundsson, Hendrick (Vokes 73), Barnes (Wells 80)
Innbyttere: Lindegaard, Lowton, Walters, Westwood, Marney
Gule kort: Mee (75)