Dyche ser tilbake på 2018 med stolthet

Manager Dyche ser tilbake på 2017 med gode minner og håper at helgens oppgjør mot Huddersfield vil avslutte året på best mulig vis, mens Nick Pope og Kevin Long tar United-prestasjonen med seg i neste kamp og det nye året. 

Foto: BurnleyFC.com

Hvordan enn helgens resultat mot Huddersfield ender, så vil the Clarets kunne se på tabellen og vite at Burnley FC ringer det nye året inn på en (minst) 7.plass i Premier League, rett bak topp-seks lagene med langt større budsjetter og spillerstall. Manager reflekterer over det siste året og uttrykker sin stolthet over hva klubben så langt har oppnådd denne sesongen og håper det fortsetter i 2018.

– Jeg mener det er mange gode minner fra dette året, men i det større bildet vil jeg vi beveger oss fremover som klubb og lag. Det er det største for min del, at vi beveger oss fremover, på og utenfor banen. Forretningsmessig ser det bra ut med treningsfeltet som avslutter sin utvikling og ser smart ut med brukervennlige fasiliteter. Alt er i bra tilstand og spesielt utviklingen av spillerne som drar laget fremover, som igjen drar klubben fremover. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er glad på mange måter og det arbeidet er ikke bare på grunn av meg, det er takket være mange mennesker i klubben og mye hardt arbeid, styreformannen, styret, meg selv, støtteapparatet, spillerne og fansen. Jeg har alltid sagt at justering er viktig og det er veldig gledelig å se hvilken tilstand klubben er i etter fem år. Den neste utfordringen er året som kommer, der vi må fortsette å beskytte og utvikle prosessen. 

– Det fleste vet hva slags kaliber topp-seks klubbene har på markedet, de store gutta er de store gutta og resten prøver å avslutte så høyt de kan på tabellen. Jeg er fornøyd med laget og hvor vi er fordi det er viktig å være å høyt oppe som mulig, det viser tegn til veksten jeg snakker om. Det er noen veldig store klubber i den såkalte resten, så det å være blant dem er veldig gledelig. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det har vært en veldig god sesong fordi vi ble værende i Premier League og må bygge på det resten av sesongen, så året under ett har vært bra. Det vil være fint hvis vi kan gjenta det, vi ønsker å fortsette å være fleksible og fortsette å forbedres, men vi kommer til å se mot markedet og se som det er noe passende. Jeg er veldig fornøyd med spillernes utvikling, individuelt og kollektivt er vi sterkere og jeg mener det er en stor markør for meg som manager. 

– Noe jeg sa til meg selv som trener og manager når jeg kom inn var om jeg kan tilføye spillerne noe, kan jeg gi dem noe som vil hjelpe dem å forbedre? Det er utenom resultatene, selv om resultatene er det jeg blir målt på som manager, men det er en reise utenom det og det er min. Jeg ser at spillerne forbedres og det er veldig gledelig å ta med seg inn i det nye året. 

Foto: BurnleyFC.com

– Første målet var å bli bedre enn det vi var forrige sesong, det sier seg selv. Fra utsiden tror jeg fansen nyter reisen og er klare over at det ikke er enkelt, men vi begynner å gjøre oss fortjent til det vi gjør. Jeg mener at fansen er klare over at vi må gjøre det på mange måter og har tatt det til deg. De kjenner til realitetene og vi må jobbe for alt vi får. 

Imorgen, braker Burnley og Huddersfield sammen på John Smith’s Stadium og manageren ser fram til oppgjøret mellom to lag som begge har overrasket denne sesongen.

– Vi kommer ikke til å gjøre noe annerledes med det grunnleggende. Jeg tror ikke mange Burnley-fans så for seg at vi kom til å gå utpå Old Trafford tre ganger de siste fem årene etter at jeg kom inn. Huddersfield på sin side har gjort seg berettiget og utfordringen er derfor den samme; løp utpå og prester. Jeg mener de har fått en veldig god start på sesongen, de har brukt en del penger på et ny-opprykket lag, men jeg mener de har gjort det bra fordi de har hentet gode spillere. Ikke bare det, de har også fått samkjørt dem. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror det er kun fire eller fem som er igjen fra forrige sesong, noe som er en merkbar endring, men de får resultater og det er viktig, spesielt i deres første sesong. Det blir en god kamp mellom to lag som utfordrer seg selv av forskjellige grunner. Vi ønsker å fortsette jobben vi har begynt på. de ønsker å finne ut hvor de egentlig er og enn så lenge har de gjort en god jobb. 

– Det er første gang på veldig lenge at laget vårt har vært så strekt som nå, vi vet om langtidsskadene og de kommer seg alle, men Stephen (Ward) vil ikke bli klar denne helgen. Vi er fornøyde med at kneet hans kommer seg, det samme med Woody som er usikker. Dean Marney er tilbake og det samme er Jon Walters, så det er på bedringens vei, men vi kommer over det, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Keeper Nick Pope har blitt en populær figur og forteller at det ikke er mye som slår en god prestasjon på Old Trafford, men understreker at oppgjøret mot Huddersfield blir som alle andre på bortebane. Poenget mot United var Burnleys 16. bortepoeng denne sesongen, kun topp-seks lagene har sikret mer, mye takket være keeperens innsats foran mål.

– Når man går utpå Old Trafford så tenger man gjerne «hvilke andre steder kunne du tenke deg å spille», hvis man ikke kan nyte å spille der, så hvor kan man nyte å spille? Det er noe jeg bestemte meg for å gjøre etter at jeg kom hit og inn på laget. Dette er den største ligaen i verden og alle ønsker å spille her, man må nyte det og det blir for dumt å ikke gjøre det. Det er viktig for meg å nyte det og det er også grunnen til at jeg har kommet så langt.

Foto: BurnleyFC.com

Etter at Pope har kommet inn på laget har det blitt ni kamper uten baklengsmål, men mye er også takket være en godt organisert forsvarsrekke. Blant de første kampene uten baklengs kom mot nettopp Huddersfield på Turf Moor, et oppgjør som endte målløst og det er noe keeperen ønsker å gjenta.

– Det er noe enhver keeper vil fortelle deg og er noe keepere ønsker i en kamp. Å ha klart så mange som vi har (kamper uten baklengs, red.adm) så håper vi på enda en på lørdag. Alle kampene i Premier League er vanskelige, hvem enn du møter og spesielt på bortebane. Det var vanskelig i året som har vært og blir det samme neste år, det er fortsatt vanskelige kamper. 

Foto: BurnleyFC.com

– Hvor enn vi drar så tilnærmer vi oss kampene på samme måte, det har vi gjort hele sesongen. Alle kampene er vanskelige og det må vi forvente i den posisjonen vi er i og vi forbereder oss deretter. Huddersfield er en annerledes motstander, men det kommer til å bli nok en vanskelig kamp og vi kommer til å ha samme tilnærming som på Old Trafford.

– Vi har spilt bra på bortebane, er selvsikre og må ta det med oss i kampen, vi må være frempå og spille slik vi kan og forhåpentligvis ta med oss noen poeng, avsluttet keeperen.

James Tarkowski soner sin siste kamp i karantene, noe som har banet vei for trofaste Kevin Long. Forsvareren fikk det tøft mot Harry Kane i romjulen, men mot Manchester United og Zlatan Ibramhimovic ot Romelu Lukaku gjorde han det meget bra.

Foto: BurnleyFC.com

– For å være ærlig så ville vi vært fornøyde med uavgjort før kampen, men når man leder 2-1 på Old Trafford og det gjenstår kun minutter igjen, så vil man holde på det og vinne. Sånn sett var det skuffende og det er en bisarr situasjon, men det forteller også hvor langt vi har kommet i løpet av en kort periode når man reiser skuffet fra Old Trafford. Men å heve seg slik vi gjorde etter Spurs-kampen var bra. 

– Når Spurs er på hugget som de var mot oss og når vi ikke var på vårt beste, noe som ikke hjalp, så er jeg sikker på at de kan oppnå drømmer, spesielt Harry Kane og den formen han er i. Det var noe jeg måtte legge til side mot United, jeg visste at jeg måtte gi det et nytt forsøk, noe jeg gjorde og jeg mener at laget spilte mye bedre. 

Foto: BurnleyFC.com

– En ting sjefen forteller oss hele tiden er at vi må være parate, han holder oss i form. Vi trener hardt slik at når vi for muligheten, så er i posisjon til å utnytte det. Som lag er vi i en strålende posisjon, men vi kommer ikke til å hvile på laurbærene, vi kommer til å fortsette i samme spor og se hvor det tar oss mot slutten av sesongen. Forhåpentligvis kan vi forsette med formkurven mot Huddersfield. 

Like etter nyttår venter nok en tøff motstander; Liverpool, som nylig satte overgangsrekord for Virgil van Dijk (£75m) etterfulgt av serieleder Manchester City i cupen.

– Det er derfor man er i Premier League, det er kampene man ønsker å spille. Når vi rykket opp første gang under sjefen møtte vi alle toppklubbene i løpet av åtte kamper, vi hadde et møte der han fortalte at noen ganger er de spredt, men til syvende og sist så må man møte dem alle sammen, så det spiller ingen rolle om det er i løpet av en to-ukers periode eller i løpet av to måneder. Man må fortsatt møte den, vi må holde fokus og gjøre så godt vi kan, sa Long.