– Blant våre beste prestasjoner

Sjefen var full av lovord etter at de lilla- lyseblå snudde et forrykende oppgjør på St. James Park som sikret Burnley et viktig poeng, til tross for tre skader i første omgang og en omrokering utenom det vanlige.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen storkoste seg når dommerne blåste av kampen som konstaterte at Lancashire-laget sjokkerte sterke Newcastle på deres gress. Som om det ikke var nok så traff de lilla- og lyseblå stengene hele fire ganger og dro dermed i land nok et poeng for annen gang på fire dager. Dyche beskrev også kampen som et av de største under hans ledelse.

– Jeg mener spillerne var utmerkede idag, vi følte det kunne være noe der som følge av manager-situasjonen der og i løpet av de første 20 minuttene føler jeg vi spilte veldig bra og måtte holde ut, sa Dyche. Ved 2-1 måtte vi gjøre endringer i laget og derfra var guttene fullstendig fremragende. Jeg har hatt mange gode minner så langt som Burnley-manager og dette var en av dem.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Å gjøre tre bytter når man ligger under 2-1 og levere den type prestasjon på St. James’ Park viser den herlige mentaliteten og troen de har i hverandre. Det var 48.000 Geordiere her og 3.000 som var vel så bra, de stoppet aldri fordi de så en gruppe som ga alt. 

– Mange har kritisert meg for å ikke gjøre endringer i laget, men når vi måtte gjøre de endringene følte jeg de uansett var fantastiske og alle honnør til innbytterne fordi de vet hvor mye jeg verdsetter dem. Det er en ny erfaring for meg, jeg har aldri spilt med et lag som har måttet gjøre tre bytter så tidlig i kampen av forskjellige grunner og Kevin var vår største bekymring. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det trenger å komme seg og støtteapparatet kommer til å jobbe med han de neste par dagene. Vi håper at Shacks ikke er så ille som først antatt og Dean er bare syk. Han holdt nesten på å kaste opp før kampen og det er en merkelig en, men det er ikke vår stil å synes synd på oss selv.

– Mentaliteten og det fysiske var nok en gang synlig, sammen med kvaliteten – det er merkelig hvordan vi kun klarte å avslutte med kun ett poeng, avsluttet Dyche.