Boyd-mål sikret viktig seier over Stoke

(Burnley 1-0 Stoke): En jevn kamp på Turf Moor ga begge lag mulighetene til å stikke av med seieren, Charlie Adam var Stokes farligste spiller med flere sjanser, men det var evighetsmaskinen George Boyd som sto for kampens eneste mål og tre viktige poeng i kampen om overlevelse. Stoke derimot gikk på sin tredje strake tap.

Etter helgens skrell mot Tottenham, trengte Burnley tre poeng for å overleve i Premier League. Det startet med et offensivt Burnley som ville mest og skapte mest. George Boyd jobbet iherdig og løpsmaskinen var å finne overalt på banen fra avspark.
Foto. BurnleyFC.com

Burnley brukte tid med ballen og de gangene gjestene fikk tak i ballen, mistet de den enten ganske raskt eller så ble den lite effektivt brukt. Kampens første halvhjertede mulighet kom av Arnautovic i det 17.minutt, men midtbanespilleren traff Ben Mee istedenfor.

Kampens første større sjanse kom av samme mann, Arnautovic etter et svakt Deofur-hjørnespark etter halvtimen spilt. Stoke kontrer og fosser fremover, skal til å klinke til, men feilbedømmer og Heaton kan enkelt snappe opp kula. Gjestene fortsatte å skape sjanser der Charlie Adam (38) og Arnautovic (45) var farligst, men det ble med det og dommeren valgte å sende lagene i garderoben.

Foto. BurnleyFC.com

Etter sidebytte startet Stoke best og Charlie Adam skapte en fin sjanse, men presisjonen var så god og ballen gikk utenfor. Det ble noen halvsjanser fra åpent spill, frispark og hjørnespark, men ingen mål. Arnautovic (51) og Adam (54) skapte to store sjanser der sistnevnte var fryktelig nære.

I det 55.minutt var det duket opp for litt George Boyd-magi. Jeff Hendrick med en herlig pasning langs gresset til George Boyd – ikke overraskende – på løp, vingen klinker til og setter kula i høyre hjørne. 1-0 til Burnley og fansen synger «George Boyd, George Boyd, he’s here, he’s there, he’e every fu*king where». Gåsehud.

Foto. BurnleyFC.com

På dette tidspunktet har Burnley tatt et stort steg til Premier League-sikkerhet. The Clarets roet ned litt og var flinke til å holde på ballen, noe som frustrerte Stoke til tider og tårnspissen Peter Crouch ble sendt utpå. Ikke overraskende ble spillestilen noe endret til lange og høye baller, men Crouch fikk bryne seg på Ben Mee og Michael Keane som gjorde en formidabel jobb foran 16-meteren.

Adam (73) og Crouch (73) prøvde seg begge på en utligning, men uten hell. Stopper-duoen Mee og Keane ryddet unna det aller meste de ble møtt med. Burnley kontrollerte kampen fram til fulltid og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Det ble noen nervøse sluttminutter, men Burnley rodde i land en viktig seier og et stort steg til fornyet Premier League-kontrakt.

Foto. BurnleyFC.com

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Hendrick, Barton, Defour (Brady 57), Vokes (Tarkowski 85), Gray (Barnes 77).
Innbyttere: Pope, Agyei, Arfield, Westwood.
Gule kort: Ward, Barton, Boyd

Stoke City: Grant, Muniesa, Shawcross, Martins Indi, Pieters, Cameron, Adam, Allen (Afellay 85), Arnautovic, Diouf, Berahino (Crouch 71).
Innbyttere: Given, Whelan, Johnson, Imbula, Sobhi.
Gule kort: Adam, Martins Indi

Dommer: Kevin Friend